Stenberg: "Det blir mycket intern prestige" - Innebandy.se
2014-12-08 14:59

Stenberg: "Det blir mycket intern prestige"


Henrik Stenberg ställs mot sina klubbkamrater. Foto: Per Wiklund

De ses nästan varje dag på träningar och matcher med Storvreta. Men när Henrik Stenberg möter den finska duon Rickie Hyvärinen och Mika Kohonen i morgon är de rivaler till hundra procent.

Under måndagseftermiddagen hade landslaget en pressträff där journalisterna tog det sista snacket med spelarna inför drabbningen mot ärkerivalen Finland.
Storvretastjärnan Henrik Stenberg var på plats och berättade om hur han ser på att återigen ställas mot sina lagkamrater Rickie Hyvärinen och Mika Kohonen.
– Det är kul att möta Kohonen. Vi har spelat i samma femma i fem år och i samma lag i sex år. Det blir mycket intern prestige. Det blir jag och Rudd mot Rickie och Mika. Det är jätteroligt, säger han.

Sverige har lassat in 24 mål på de två inledande matcherna i VM. Men Stenberg är högst medveten om att matchen mot Finland blir annorlunda. Och då höjer han ett varningens finger till sina egna lagkamrater också.
– Det känns som att det börjar på riktigt nu. Vi kan inte göra något åt motståndet vi har mött, att de inte håller någon bättre kvalitet. Vi gör vad vi kan. Men mot Finland blir det annorlunda. Det är då det blir en värdemätare. Nu väntar bara tuffa matcher. Alla i laget måste förstå att det är dags att prestera på riktigt och inte spela som vi har gjort de två första matcherna.

Matchen börjar klockan 19.15 på tisdag och sänds med start klockan 19.00 i TV12 och TV4 Play Premium.


Författare: Anton Rosenblad