Samuelsson lovar "full pung" i heta VM-finalen - Innebandy.se
2014-12-14 10:56

Samuelsson lovar "full pung" i heta VM-finalen


Mattias Samuelsson lovar att Sverige har flera vapen mot Finland. Foto: Per Wiklund

VM-final. På hemmaplan. I ett fullsatt, kokande Scandinavium. Det är vad som väntar Sverige i dag när man ställs mot Finland. Och visst är spelarna själva förväntansfulla.
– Det är en drömfinal som många vill se, säger Robin Nilsberth. 

De flesta ville nog se Sverige-Finland i VM-finalen. Och ännu fler tippade att det skulle bli just de finallagen. Oddsen var låga på att de finska lejonen skulle få möta de svenska fixstjärnorna. Och nu är tiden inne. 15.30 kommer ett fullsatt Scandinavium explodera av publikens jubel när finalen blåses i gång. Något som också de svenska spelarna ser fram emot.
– Det här är den roligaste innebandyveckan jag någonsin har varit med om. Det är svårt att inte njuta, säger Mattias Samuelsson och får medhåll av Robin Nilsberth:
– Det är en drömfinal som många vill se. Det blir otroligt kul att spela, säger han.

I gruppspelet vann Sverige mot finnarna med 5-2. De senaste mötena lagen emellan har varit tighta, därför tror ingen att det blir annorlunda nu.
– Det kommer att bli en helt ny matchbild (från gruppspelsmatchen). De kommer att smälla på. Det är en final, en chans, säger Rasmus Enström.
Och Mattias Samuelsson försäkrar att svenskarna faktiskt inte spelade ut hela registret i gruppen.
– Det finns mer att ta av, det kan jag lova. Vi har kommit långt i vår spelidé jämfört med två år sedan. Vi har flera vapen. Det kommer att bli ”full pung”, som man säger.

Matchen sänds i TV4 och TV4 Play Premium med start 15.05.


Författare: Anton Rosenblad