Samuelsson: "Ser trögare ut än vanligt" - Innebandy.se
2014-12-13 11:28

Samuelsson: "Ser trögare ut än vanligt"


Foto: Calle Ström

Mattias Samuelsson om dagens semifinalmotståndare Schweiz.

När Sverige idag tekar igång semifinalen mot Schweiz gör Mattias Samuelsson sin åttionde landskamp. Den rutinerade Storvretabacken är kritisk till hur utvecklingen sett ut de senaste åren hos motståndarna.
- Vi kollade på någon match, då hade de samma powerplay som vi mötte 2010. Det ser lite trögare ut än vanligt, måste jag erkänna. Men de brukar växla upp i viktigare matcher så vi måste vara med.

Under fredagen hade spelarna vilodag och fick träffa sina familjer, något som betyder otroligt mycket menar Samuelsson.
- Det var länge sedan man såg dem nu. Det är olika hur man funkar men jag får massor av energi av det. Och mår man bra så spelar man ju bättre också.

Fyra matcher på sex dagar, hur känns det i kroppen?
- Jag tycker det känns hur bra som helst. Det känns som att många i truppen är pigga. De flesta har fått vila litegrann. Vi är ju så pass bra så vi kan spara folk och spara energi och spela av matcher. Det skulle jag säga är en fördel vi har jämfört med de andra lagen.


I Schweiz är det 21-årige Manuel Maurer som toppar den interna poängligan. Att hans Schweiz skulle vara på dekis är inget han håller med om.
- Vi kan slå Sverige. Vi spelar bra och är i bra form. Vi spelar aggressivt i vårt försvar och om allt går så bra som vi vet att vi kan prestera är det möjligt. 

Vilka spelare måste ni akta er för? 
- Sverige har många bra spelare och vi måste koncentrera oss på alla. Vi måste behandla alla på samma sätt.

Matchen startar 17.15 i Scandinavium. På TV12 och TV4 play premium drar uppsnacket igång klockan 17.00.


Författare: Johanna Gratjova