Presidenten tror på lyckat världsmästerskap - Innebandy.se
2014-12-06 00:29

Presidenten tror på lyckat världsmästerskap


VM invigdes här på Götaplatsen i Göteborg under fredagen. Foto: Calle Ström

Under fredagskvällen invigdes VM i Göteborg. Internationella Innebandyförbundets president Tomas Eriksson höll ett tal under öppningsceremonin där han önskade alla välkomna. Och visst erkände han att förväntningarna är högt ställda.

Redan inför mästerskapet stod det klart att det skulle bli ett nytt publikrekord. Nära 110000 biljetter är sålda och många väntar sig en succé de kommande nio dagarna. Det gör även Internationella Innebandyförbundets president Tomas Eriksson - som är imponerad av annat än bara publikdraget.
- Jag är imponerad av att man har jobbat hårt med miljöcertifieringen. Mitt team säger att allt har fungerat smärtfritt i förberedelserna. Framför allt samarbetet mellan Göteborg std och de andra innebandyintressenterna, säger han.
Har du höga förväntningar på VM?
- Det har vi varje gång det blir ett mästerskap. Det gäller att slå rekorden varje gång. Och varje gång man är i sitt eget hemland så tycker man att det är ännu roligare. Då har man också extra förväntningar, säger Eriksson som själv har bott i Göteborg i 17 år.

Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk och ordföranden Tomas Engholm fanns också på plats under invigningen. Och även de ser fram emot den fest som nu sätter i gång.
- Det här har förberetts i många herrans år. Jag tror inte att något VM tidigare har varit så stort som det här. Det känns fantastiskt skönt att börja det tillsammans med Göteborg stad och tillsammans med alla samarbetspartners. Det finns inget VM som har varit starkare rustat än det här, säger Göran Harnesk.
Är du stolt som svensk att mästerskapet arrangeras här?
- Jag är oerhört stolt. I de här tiderna behöver Sverige något att visa upp och vara stolt över, och VM i innebandy kommer att att bli bra. Det är en folksport och något många kan förlika sig med.
Tomas Engholm fyller i:
- Det här är jättestort. Vi har längtat efter det här i fyra år. Jag hoppas att det får den uppmärksamhet det förtjänar. De idrottsmän som kommer hit är verkligen riktiga idrottsmän.


Författare: Anton Rosenblad