Nu blir VM-festen ett "grönt" mästerskap - Innebandy.se
2014-12-04 07:05

Nu blir VM-festen ett "grönt" mästerskap


VM blir miljödiplomerat under matchen mellan Tyskland och Finland.

VM i innebandy blir en garanterad publikfest. Nu står det också klart att mästerskapet blir miljödiplomerat.
– För oss är det både en självklarhet och av stor betydelse att tänka på miljön, säger Magnus Nilsson, projektledare för turneringen.

Under VM:s första dag, i den första periodpausen mellan Tyskland och Finland, kommer ett diplom att delas ut från Svensk Miljöbas till arrangören som ett bevis på att VM i innebandy 2014 är miljödiplomerat.
Det innebär konkret att det inför, under och efter mästerskapet har arbetats aktivt med att försöka minska miljöpåverkan i största möjliga mån. Till exempel har man jobbat med planera resor och transporter noggrant. Arbetet pågår ständigt med att sortera avfall och säkra återanvändning av material i så hög utsträckning som möjligt.
– Vi vill synliggöra en viktig fråga inför en stor mängd människor från olika delar av världen. Kanske till och med att vi lyckas påverka publik, deltagare och samarbetspartners till att, på sitt sätt, bidra till en mer hållbar värld, säger Sofie Engel, miljöansvarig för VM.

­Det här är första gången genom tiderna som ett innebandyevenemang i världen miljödiplomeras.
– Som Sveriges största mästerskapsevenemang 2014 är vi stolta över att fortsätta en grön tradition i Göteborg. Flera stora evenemang i staden har de senaste åren också satsat på miljöfrågan, så för oss är det en självklarhet att gå samma väg.


Författare: Anton Rosenblad