Mattias Wallgrens stora VM-stöd mot Finland - Innebandy.se
2014-12-08 20:39

Mattias Wallgrens stora VM-stöd mot Finland


Mattias Wallgren kommer att ha ett massivt stöd mot Finland. Foto: Calle Ström/Per Wiklund

Tusentals svenska fans kommer att fylla läktarna i Scandinavium när Sverige möter Finland under tisdagen. Och framför allt backveteranen Mattias Wallgren kommer att ha ett rejält stöd hemifrån. 500 Warbergfans kommer nämligen att vara på plats.

Det är den trefaldige VM-guldmedaljören Mathias ”Bult” Larsson som har varit med och styrt upp resan från Varberg. Tio bussar fyllda med fans från Warberg IC anländer till Göteborg precis före matchstart. Och då är det fullt fokus på Mattias Wallgren.
– Alla ska få upptryckta tröjor med nummer sex och Wallgren på ryggen, så det blir häftigt, säger huvudpersonen själv.
Vad betyder hemmastödet för dig?
– Det är väldigt speciellt. Det kan vara det häftigaste som har hänt i innebandyvärlden någonsin, haha. Jag blir otroligt glad över att ha stödet från hemmaplan. De är fantastiska fans och medlemmar som stöttar mig oavsett om det är i klubb- eller landslaget.

Mathias ”Bult” Larsson såg till att skicka ut en intresseanmälan inför VM till föreningen. Och visst var gensvaret talande.
– Intresset för både innebandyn och VM är väldigt stort här. Vi köpte på oss 400 biljetter först, men de räckte inte. Nu är det 500 personer som följer med. Det är riktigt kul att det är ett sådant drag i föreningen, säger Larsson.
Har ni några hejaramsor klara till Wallgren?
– Haha, nej. Vi hakar nog på den befintliga klacken som finns där. Det ska bli jäkligt kul att se allt, speciellt när det är en toppmatch nu. Jag blir riktigt sugen på att delta själv.

Matchen börjar klockan 19.15 på tisdag och sänds med start klockan 19.00 i TV12 och TV4 Play Premium.


Författare: Anton Rosenblad