2014-12-12 17:58

Enström showar – inte bara på plan


Foto: Per Wiklund

Rasmus Enström firade igår 50 landskamper och hamnade i blickfånget under kvartsfinalen mot Estland.

Han blev tvåmålsskytt. Han sänktes till golvet med sprucken läpp och utslagen tand som resultat. Han bjöd dessutom på VM:s hittills mest uppmärksammade intervju.  
- Jag gick och frågade Matte Samuelsson direkt om man kan säga ”full pung” i TV. Han bara garvade och sa att jag var helt slut i huvudet. Det är kul att få vara en liten pajas ibland. Jag är väl inte den smartaste kan jag erkänna. Jag kan säga fela saker i fel sammanhang och så där. Men jag bryr mig inte så mycket om det. Det var en kul grej, säger Enström.

Var det en felsägning?
-
I min hjärna lät det rätt. Det är ett lite konstigt uttryck kanske men vi brukar använda det i omklädningsrummet i Falun. Alla var visst inte riktigt med på noterna där. Brottman brukar använda det. Det är där jag har hört det.

Ikväll gör Lettland och Schweiz upp om vem som får möta Sverige i semifinalen. Falusstjärnan tror på en jämn tillställning där Schweiz drar längsta strået. För honom är det också glasklart vad som krävs av Sverige för att gå segrande ur semifinalen.
-Om det nu blir Schweiz, så möter vi ett fysiskt lag som är bra när de får matcherna dit de vill. Vi måste helt enkelt köra full pung imorgon också.


Författare: Johanna Gratjova