2014-12-11 13:56

Enström: ”Det ska bli fullt ös”


Enström firar viktiga 3-2 mot Finland. Foto: Calle Ström

Ikväll drar slutspelet igång. Sverige möter Estland och får vi tro Rasmus Enström så kommer Sverige inte spara på något som helst krut.

Ibland beskylls han för att vara alltför oegoistisk. Att han söker sina medspelare istället för att lossa själv. Så här långt har det också blivit flest målgivande passningar från det tekniska undret, Rasmus Enström. Men när matchen mot Finland stod och vägde klev han fram och dundrade in viktiga 3-2 till Sverige.

I dagens kvartsfinal möter Sverige ett betydligt svagare motstånd. Estland, som har mellan 1000-1500 licensierade spelare, har förstås helt andra förutsättningar än vad både Sverige och Finland har. Många unga killar och ett antal med svensk anknytning, berättar Enström:
- Jag känner Andreas Woiduma som spelar där. En forward från Västmanland och MIK Västerås. Vad jag hört har de några nya spelare på gång som de försöker slussa in i VM-sammanhang.

För Sveriges del gäller det att omgående komma in i slutspelsmode.
- Vi ska gå in 100 mot dem från start. Det ska bli fullt ös, lovar Enström.Matchen startar 19.00 och sänds i TV12 och TV4 play premium.

Missa inte att kvartsfinalbiljetter säljs till specialpris. Mer info här.


Författare: Johanna Gratjova