Centerfighten: Rudd mot Kohonen - Innebandy.se
2014-12-09 12:59

Centerfighten: Rudd mot Kohonen


Foto: Per Wiklund
En finsk gigant med massor av rutin. En yngling som är redo att ta över tronen som världens bästa center. Idag ställs lagkamraterna Rudd och Kohonen mot varandra.

Alexander Rudds övergång till Storvreta skapade enorma rubriker och lämnade honom även utanför landslaget under en period. På plats i Storvreta fortsätter han nu briljera, framför allt tillsammans med Henrik Stenberg. Och numera kamperar han dessutom ihop med sin gamla barndomsidol, Mika Kohonen.
- Han har ju  varit en stor förebild under hela min karriär. Nu spelar jag med honom till vardags i Storvreta och då är det inte lika speciellt längre. Men han är fortfarande min förebild. Jag tittar på vad han gör varje dag. Jag lär mig fortfarande saker av honom. Jag har tittat på vad han har gjort bra genom åren och försöker ta in det och utveckla mitt eget spel. Sedan försöker jag få lite tips på träningarna. Han har tillhört världstoppen i många år och har mycket rutin och erfarenhet. Det är smart att dra nytta av det, säger Rudd.

Mika Kohonen, som med största sannolikhet har sina bästa år bakom sig, talar endast gott om sin arvtagare.
- Rudd är otroligt explosiv och teknisk. En riktig lirare och en vän.

Det är ingen orimlig gissning att Finland och Sverige även möts i finalen. Frågan många då ställer sig är, håller man igen lite när det ändå inte är nu det verkligen gäller?
- Det finns inget annat än att spela 100%, det är ju VM. Sedan vet jag inte hur mycket man visar när det gäller special teams och så men det är 100%, säger Kohonen.

Kohonen har vid åtskilliga tillfällen ställts mot Sverige och tycker sig se en tydlig skillnad jämfört med tidigare upplagor.
- Som alltid är Sverige väldigt bollskickliga och tekniska. Om man ser på de svenska lagen från tidigare år så var de kanske till och med bättre än det här, individuellt sett. Nu är de verkligen ett lag som spelar för varandra. De har gjort en resa ihop tidigare och verkar ha roligt ihop. Där är de längre fram än de andra lagen.

Medan Sverige i stort sett är intakt sedan senaste VM där man körde över Finland i finalen, har finnarna en annan situation.
- Vi har ju nio VM-debutanter i vårt lag men de har funkat kanon. De går för det! Jag har en bra känsla med vårt lag. Det är harmoni, ett visst lugn men ändå bubblande så jag har en väldigt bra känsla, avslutar Kohonen.

Matchen kan ses med start 19.15 på TV12 och TV4 play premium. Sändningarna startar 19.00.

 

 

 


Författare: Johanna Gratjova