Fun Zone får VM i Göteborg att växa - Innebandy.se
2013-12-05 09:00

Fun Zone får VM i Göteborg att växa

Svensk Innebandy har tecknat ett avtal med Svenska Mässan/Gothia Towers om att bygga upp ett aktivitetsområde, en Fun Zone, under innebandy-VM i december 2014.


En skiss av evenemangsområdet för VM i Göteborg 2014.

VM spelas i Göteborg 5 till 14 december 2014 och evenemanget växer nu.

- Innebandy-VM är det största internationella mästerskapseventet som genomförs i Sverige under nästa år. Genom detta samarbete kan vi nu optimera evenemanget och skapa en unik mötesplats för både nya målgrupper som för den ungdomliga innebandyfamiljen, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy och fortsätter:

- Innebandy har en hög kul-faktor, ett VM på hemmaplan är en upplevelse. Genom denna Fun Zone ska vi skapa ett galet roligt evenemang.

Evenemangsstaden Göteborg och Gothia Towers/Svenska Mässan ser konceptet som viktigt ur ett strategiskt perspektiv:

- Evenemangsområdets läge är unikt med allt inom gångavstånd och med stora möjligheter till att arrangera sammanhållna evenemang under ett tak, säger Daniel Stenbäck, VD på Gothia Towers.

Fun Zone kommer vara öppet den 11 till 14 december (sista delen av VM-veckan). Som projektledare till Fun Zone har Svensk Innebandy knutit till sig Lise Backby Moberg, som så sent som i våras ansvarade för EM-torget under inomhus-EM i friidrott, som även det genomfördes i Göteborg.

Gothia Towers kommer också bli officiellt hotell för internationella delegater/domare under hela VM-perioden.


Författare: Daniel Karlsson