2012-12-07 12:07

Inget mer VM-spel för skadad Alexander Rudd

Alexander Rudd skadade vänsterfoten under första perioden mot Slovakien. Nu står det klart att det inte blir något mer spel för honom i den här VM-turneringen.

- Vi har varit och röntgat foten på sjukhus och konstaterat att det inte är något benbrott. Efter snabb behandling har svullnaden gått ner men han har en kraftig stukning av fotleden som innebär att han skadat ligamenten på både utsidan och insidan av vänsterfoten. Han spelar definitivt inget mer i VM, säger svenska landslagets läkare Thor Halse.

- Jag har stukat fötterna förr men det här kändes 100 gånger värre så jag förstod nästan direkt att det var kört. Det känns för jävligt att inte kunna vara med nu när de roliga matcherna kommer, säger Alexander Rudd som förstås är besviken men ändå vid gott mod:

- Jag orkar inte hålla på att gräva ner mig. Nu får jag följa VM från läktarplats. Jag tror Sverige vinner, både semifinalen och finalen.

Eftersom att Alexander Rudd spelat färdigt kommer en ansökan till Internationella Innebandyförbundet lämnas in för att få Rikard Eriksson in i laget. Warbergscentern, som har nio landskamper, landar i Zürich klockan 14 och ansluter sedan till laget.


Författare: Daniel Karlsson