2010-12-04 12:22

VM-debuterande 90-talisten tog för sig

Sverige rivstartade mot Estland och dominerade i 60 minuter. En av de mest framstående svenska spelarna var VM-debutanten Henrik Stenberg.

Redan efter drygt två minuter gjorde Henrik Stenberg sin första poäng i VM–sammanhang. När domarna blåste av efter att Sverige besegrat Estland med 21–1 hade han gjort fyra.

– Det flöt på riktigt bra. Vi hittade varandra bra och jag tyckte även det stämde helt okej för mig med, säger Henrik Stenberg.

Sveriges tredjeformation stod för sju av de totalt 14 målen de två första perioderna och stundtals glänste kedjan till ordentligt.

Henrik Stenberg gjorde inte bara VM-debut som spelare, utan även som straffläggare.

– Det kändes bra och jag lyckades med dragningen men då gick den i stolpen i stället, förklarar Stenberg.

Just ramverket var det som höll Sverige borta från en ännu större seger. Till slut sammanfattades matchen med 21 bollar i mål för Sverige – och tolv i målramen. 

– Det blir lätt så i en match som den här, men vi körde på från start och genom hela matchen. Det tar vi med oss vidare i turneringen.

 

Henrik Stenberg är på språng. Foto: Lars Lindberg.


Offensiven funkade bra, men defensiven var oförvitlig.

– Vi skötte det exemplariskt. De anföll ju inte så mycket så det vart ju som farligast för oss då de gick bra. Då fick vi lite ytor.

En bra VM-premiär är summerad, dokumenterad och arkiverad. Härnäst väntar Australien – och då behöver inte Svenskarna stiga upp med tuppen för promenad och tidig frukost – då spelar laget sista matchen för dagen.

VM-guide på innebandy.se

Författare: Lars Lindberg