2010-12-05 11:41

Svensson längtar efter tuffare matcher

Magnus Svensson inledde VM med fem poäng mot Estland i 21-1-segern. I dag väntar Australien, men Svensson hävdar att han inte gör sig själv rättvisa i dessa matcher.

- Min spelstil gynnas inte när det är så här enkla matcher. För att jag ska vara som bäst så ska det vara tufft, lite närkamper och kamp där ute, säger Warbergsstjärnan.

I dag väntar Australien för Sverige. Ett land som spelarna vet väldigt lite om, men som man självklart är stora favoriter till att slå.

- Vi vet väldigt lite om Australien. Det jag vet är att Anders Östling var nära att bli förbundskapten för dem, men i övrigt så tror jag inte att vi behöver veta så mycket.

 

Magnus Svensson väntar på slutspelet.


I inledningen av turneringen har Magnus i stället lagt fokus på att komma igång med spelet så bra som möjligt.

- Man vill ju gärna göra lite poäng så här i inledningen, men nu har vi ju Jimmy Lindblom som gör alla poäng så det behövs ju inte.

Matchen mot Australien spelas som sista match för söndagen, till skillnad från Estlandsmatchen som gjorde att spelarna fick gå upp med tuppen.

- Man är ju långt ifrån van att spela match så tidigt. Det var nästan så man satt och gäspade i omklädningsrummet före, men vi drev igång från start ändå, säger Svensson.

Sverige - Australien live på webben
VM-guide på innebandy.se

Författare: Lars Lindberg