Svensken som gjorde mål på Sverige - Innebandy.se
2010-12-05 21:24

Svensken som gjorde mål på Sverige

Sverige vann med rekordsiffrorna 39-1 mot Australien - men alla 40 målen gjordes av svenskar. Australiens enda mål gjordes av Christopher O'Sullivan - en svensk australiensare.

- Min pappa är från Australien så jag har dubbla medborgarskap. Jag tog kontakt med Australien 2006 och sedan dess har jag varit med i så många kval och mästerskap som jag har kunnat, berättar Christopher efter matchen.

Christopher, som bor i Stockholm och spelar i Kungsängens IF i division två, slog in Australiens 1-2-mål i den första perioden och det blev stort jubel.

- Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Kan man inte vara med i svenska landslaget så kan man ju i alla fall göra mål mot dem, skrattar Christopher som berättar att hans landslag har stor respekt för Sverige.

- Så är det och det märker man. I stort sett alla har ju en dröm om att komma till Sverige eller Finland för att spela innebandy. De ägnar mycket tid åt innebandyn i Australien men de har inte samma konkurrens som vi har, så det är svårt för dem att bli bättre. Bredden finns inte.

Hur är det att vara svensk i laget?
- Det är lite tufft. De skämtar väldigt mycket och driver en hel del, de har den inställningen. Det är ett skönt gäng (haha).

Vad säger du om matchen då?
- Jag hade förväntat mig det här. Vi vet ju att Sverige är bra men vi ville inte backa hem utan vi försökte göra något framåt. Jag är nöjd med laget vi har nu. Vi har ett ungt lag och vårt mål är att bli bättre och bättre och vara mer redo till nästa VM.

 
 
Christopher O'Sullivan jublar efter målet mot Sverige. Foto: Lars Lindberg.


Christopher var lagkapten för Australien mot Sverige.

- Idag hade jag nog bindeln för att jag är svensk, det är jag och en kille som delar på det. Det var speciellt för mig idag, säger Christopher som i och med sitt mål kommer ha något att berätta för barnbarnen i framtiden.

- Tur att det finns på film också så att man kan visa det, skrattar Christopher.

VM-guide på innebandy.se


Författare: Daniel Karlsson