2010-12-07 18:14

Sundstedt spelar sig mot världslaget

Formulären finns redan på plats och på lördag ska inte bara VM avgöras. Ett världslag ska dessutom tas ut – och just nu spelar Sundstedt sig mot en plats i laget.

Täbyspelare Rasmus Sundstedt är Superligans överlägset poängbäste back och har förutom 22 poäng i SSL gjort 16 poäng på tre matcher i innebandy-VM. 21-årige Sundstedt är redan en av Sveriges bästa backar och ändå har karriären bara börjat. I matchen mot Tyskland stod Rasmus för tre mål och en assist.

- Det har känts bra, men i och med att vi mött motstånd som backat hem så är det lättare att vara back, då får man utrymme att skjuta, säger Sundstedt.

Segern innebar att Sverige vinner sin grupp och är vidare till kvartsfinal mot Norge. En match där Sverige för första gången i turneringen kommer sättas på prov i defensiven.

- Det gäller att vi ser upp för Norge vill anfalla och gör det bra. Vi kan inte vara loja utan måste vara på tå och vara med från start.

 

Rasmus Sundstedt har öst in poäng under hela VM-turneringen. Foto: Lars Lindberg.


Lagen möttes inför VM i en träningsmatch för att förbereda sig för turneringen. Då ledde Norge med 3-1 inför tredje, men Sverige lyckades ändå vända och vinna.

- Vi måste köra från start och kriga i varje situation så det inte händer igen. Men även om vi inte blivit testade på matcherna så har vi tränat några hårda pass och då har det varit fysiskt spel som gällt.

Efter matchen fick Rasmus, eftersom han valdes ut till matchens lirare, vara spelarnas representant på den efterföljande presskonferensen – något han helst undviker. 

- Jag var aldrig killen som räckte upp armen i skolan och gillar bara inte att prata inför grupp. Jag kan göra det men jag vill bara inte.

Turligt nog så är Rasmus erfaren mot media ändå, något som minst sagt kommer bli nödvändigt om han fortsätter utvecklas i den takt han gjort de senaste åren.

VM-guide på innebandy.se

Författare: Lars Lindberg