2010-12-11 19:30

Internationellt genombrott för Rasmus

Sverige förlorade VM-finalen mot Finland med 6-2, men för Rasmus Sundstedt fanns en liten tröst i och med att han blev uttagen till turneringens Allstar team.

Rasmus Sundstedt har varit en av Sveriges bästa spelare genom hela VM i Helsingfors – kanske till och med den bästa. I den andra pausen av finalen i Hartwall Arena blev han utsedd – av alla ackrediterade journalister på plats – till VM:s Allstar team.

- Just nu känns det inte speciellt. Jag hade mycket hellre vunnit guldet, det betyder mer för mig, säger Rasmus efter matchen.

Sundstedt samlade ihop 17 poäng under turneringen och slutade tvåa i den totala poängligan bakom Matthias Hofbauer från Schweiz som fick ihop 20 poäng, men CaperioTäbyspelaren var före, bland andra, VM-kungen Mika Kohonen.

- Spelet, efter gruppspelet, har ändå varit upp och ner. I gruppen hade man mycket tid på sig, men i slutspelet blev det en omställning.

 

Rasmus Sundstedt i kamp med Finland. Foto: Stefan Svensson.


Rasmus hade svårt att hitta ord efter att ha förlorat sin första VM-final i karriären.

- Vi har kämpat för VM-guldet i två år och nu, just efter att ha förlorat, går det inte att beskriva hur tungt det är.

Sverige åker hem med en silvermedalj runt bröstet, men för Rasmus kommer fler chanser. För i Sundstedt har Sverige en back av ytterst internationell toppkvalitet.

All Star Team i VM
VM-guide på innebandy.se

Författare: Lars Lindberg