2010-12-06 19:07

I fokus: Rasmus Enström

Rasmus Enström har gjort en solskenskarriär i IBF Falun. Ingen VM-plats blev det för 21-åringen och nu blir det en fullständig satsning på klubblaget för den nattpigge Falunspelaren.

Med 19 poäng på elva matcher ligger Rasmus Enström på en nionde plats i Superligans poängliga. Trots det blev det ingen VM-resa för Enström.

- Surt såklart, jag visste att jag hade chansen men de verkar ha satsat på rutin den här gången och jag får i stället sikta in mig på nästa VM. Det är ju trots allt bara två år dit och det blir målet för mig, säger Enström.

Även Rasmus lagkamrat Eric Björk var nära att komma med till VM.

- Självklart hade vi båda velat vara där, men vi är reserver båda två och är redo att åka över om det skulle behövas.

Falun ligger bra till i tabellen och har inlett årets säsong inspirerat.

- Vi är på god väg mot slutspel i och med att vi ligger fyra i tabellen. Jag tycker att det gått bra för både mig och laget. Det känns ungefär som förra säsongen. 

Enström är en irrationell, snabb och teknisk spelare, men till i år har han gjort en märkvärd förbättring av defensiven.

- Den har blivit bättre, men jag tycker även att jag är piggare och fräshare. Träningen i sommar har gett resultat i och med att jag kört på lite hårdare än tidigare år.

 

Rasmus Enström fick inte spela i VM. Foto: Bildbyrån.


Sen en dryg vecka tillbaka jobbar 21-åringen som innebandyinstruktör på Lugnets gymnasium i Falun.

- Det är riktigt kul. Även om det är första veckan så trivs jag där efter att bara haft lite ströjobb tidigare. Det är ungefär tre lektioner i veckan så det finns tid över för innebandyn, umgås med vännerna, familjen och flickvännen.

Han bor i en lägenhet tillsammans med lagkamraten Alexander Carlström. Bra för Rasmus som har någon som tar hand om honom.

- Jag är mest lat av mig så Alexander försöker att ta hand om mig men han brukar mest bli arg för att jag gör lite väl lite. 

Superligan är oerhört jämn i år och det finns vissa som imponerat på stjärnan.

- Umeå City har överraskat mig positivt. De spelar bra och har en riktigt bra målvakt i Gunnar Domeij. På den negativa sidan så hade jag förväntat mig mer av Mullsjö. De har ett bra spel men de vågar inte spela ut, jag vet inte vad det är.

Innebandyn började – som för alla som en hobby – men numera har det blivit en livsstil och målsättningen är hög.

- Jag vill gå så långt som möjligt. Jag tycker att vi i Falun har ett riktigt bra material för att gå långt i slutspelet redan i år.

I och med att Rasmus jobbar deltid så har han en hel del tid över. Något som kan behövas för att ta igen lite sömn.

- Jag är väldigt nattpigg av mig. Av någon anledning så är jag alltid pigg då man bör vara trött så dygnsrytmen är inte den bästa. 

En passande vana för en innebandyspelare som inte tränar tidigt på mornarna. Då har han tid att fundera över den fortsatta karriären. Målet med Falun i år är högt – målet för karriären är högre. Nästa milstolpe pekar mot VM 2012 – för då bör nog Rasmus vara redo.

Författare: Lars Lindberg