2010-12-01 14:26

I fokus: Lina Segerblom

24-åriga Lina Segerblom bytte Karlstad mot Lockerud inför denna säsong och hennes nya klubb har fått en minst sagt trög start med noll poäng efter 11 spelade matcher. Innebandy.se har fått en pratstund med Lina.

- Det är svårt att peka på vad alla förluster beror på, men vi har inte fått alla bitar att fungera i en och samma match under 60 minuter. Vi har ändå varit med länge under matcherna, men inte ända in i mål. Vi vet att vi kan ta poäng av alla lag, vi måste bara bli bättre på att sätta våra chanser.

Hur försöker ni komma ur svackan?
- Vi har haft mental träning sedan vi gick in i hall vilket vi fortsätter med. Det är både föreläsningar och praktiska övningar. Jag har provat mental träning tidigare och för mig fungerar det bra.

Hur är stämningen i laget?
- Vi har bra stämning och vi märker att vi är nära att ta poäng mot flera lag, vilket triggar oss. Den känslan är speciellt stark efter helgen och vi fortsätter att spela vårt spel och hoppas att det släpper snart.

Du bytte Karlstad mot Lockerud inför den här säsongen. Hur kommer det sig?
- Jag ville pröva något nytt och jag kommer från Skara från början där jag har min familj. Det är närmare till Skara från Mariestad. Sedan jobbar jag på innebandygymnasiet i Mariestad, men jag pluggar fortfarande i Karlstad också.

- Jag läser till lärare inom idrott och biologi och tar examen i januari. Förmodligen läser jag ett halvår ytterligare då jag har möjligheten att få en magisterexamen i biologi.

Och nu befinner sig Karlstad före er i tabellen. Surt?
- Nja, det tänker jag inte på, men när vi åkte dit och fick pisk var det inte så kul.

 
 
Lina Segerblom. Foto: Idrottsfoto.


Vilken skillnad är det mellan lagen och klubbarna?

- Det skiljer inte så jättemycket egentligen, mer än att det finns en bättre spelidé hos Lockerud och att jag nu har Åsa ”Kotten” Karlsson som tränare vilket bidrog till att jag flyttade dit. Det är också en viss organisatorisk skillnad då det är bättre kring laget i Lockerud.

Hur är Åsa ”Kotten” Karlsson som tränare?
- Jag tycker att hon är jättebra och jag har lärt mig fantastiskt mycket under den här korta tiden. Jag är otroligt nöjd med Kotten och hennes ledarskap, som innebär att hon är rak och tydlig. Man får en slags förväntan på sig och jag tror att man presterar bättre då.

Både Karlstad och Mariestad är städer med stora innebandyanor, men som har förtvivlat svårt att få fram slagkraftiga lag i Elitserien. Varför tror du?
- Organisationen är väldigt bra i Lockerud och många spelare som är bra, har även potential att utvecklas ännu mer. Kan vi bara hålla oss kvar kan Lockerud få ett slagkraftigt lag om några år. Karlstad har också haft problem att locka till sig nya spelare och spelare försvinner varje säsong. Då får laget ingen ro och ingenting att bygga på.

Hur är du som lagkapten?
- Jag försöker att vara väldigt drivande och positiv, samt att jag har som mål att vara en förebild både på och utanför planen. Det tycker jag är viktigt. Dessutom är jag en medlare mellan tränare och övriga laget. Lagkaptensrollen känns naturlig för mig och jag hade betett mig på samma sätt även om jag inte var kapten.

Beskriv dig själv som spelare!
- Mina styrkor är viljan, inställningen och skottet. Jag kan bli bättre på att gå rakare på mål och våga ta det där sista steget. Jag är ingen tekniker överhuvudtaget, så tekniken får jag lägga mycket tid på.

Du leder den interna poängligan. Är du nöjd med din säsong?
- Förra året producerade jag mer än jag brukar göra och har bytt position från center till forward.  Jag är hyfsat nöjd, men jag vill göra ännu fler poäng. Vissa matcher har jag inte gått så där rakt på mål som jag vill göra, men jag kom igång lite i helgen och jag hoppas att det släpper nu.

Lina har varit reserv till ett par U19-läger, men aldrig fått dra på sig den blågula tröjan.
- Mitt mål att spela i A-landslaget någon dag, men jag har också delmål på vägen. Den här säsongen har jag tänkt vara en notorisk målskytt för att hjälpa mitt lag. Jag hade även som mål att förbättra både kondition och styrka, vilket jag är på god väg att uppnå.

Dina lagkamrater beskriver dig som smart och glad, har de rätt?
- Glad är jag faktiskt ofta för jag gillar att spela innebandy fantastiskt mycket. Smart vet jag inte, det säger de kanske för att jag läser på högskolan.

Har du tid med annat än att spela innebandy och att plugga?
- Knappt, men jag försöker att hinna umgås med min sambo och mina vänner. När jag får tid åker jag gärna skidor för jag gillar att vara ute.  Och det blir ingen lördag utan Melodikrysset!

Nästa match möter ni Kais Mora som har haft en lyckad inledning på säsongen. Hur ska ni besegra dem?
- Kais har många duktiga spelare och det är viktigt att vi är med från början. Vi ska jobba tight och ha ett bra försvar samt ställa om snabbt. Bara vi håller oss till vår spelplan har vi en god chans att ta poäng. 

Gittan Ahonen Gunnarzon