2010-12-18 11:33

Helga bloggar om insamling

I januari fick Helga Karlssons syster Anna hjärtstillestånd - och nu har Helga genom Hjärnfonden startat en insamling till förmån för människor med hjärnskador.

Helga Karlsson, elitspelare i Djurgården och ifjol dubbel världsmästare i VM och student-VM, bloggar om insamlingen.

Initiativet att göra något tog hon själv.

- Efter det här året där jag inte kunnat hjälpa till på något sätt, så ville jag verkligen göra något och då tog jag kontakt med Hjärnfonden, och då fick jag flera bra idéer, och när en insamling kom på tal så kändes det helt rätt, säger Helga Karlsson som i samma veva startade en blogg om insamlingen.

- Det är ett bra sätt att uppmärksamma insamlingen och samtidigt ge en bild av att vara en elitspelare och anhörig. Jag har fått väldigt bra respons, alla vill hjälpa till. Det är många som sprider bloggen vidare.
 
 

Helga Karlsson


Hur har det som hänt påverkat dig?
- Det har verkligen, verkligen påverkat mig på flera sätt. Man får en insikt om vad som är viktigt. Innebandyn är verkligen inte det viktigaste. Ibland har det känts så, men så är det inte. Det finns viktigare saker hur viktig en match än är.

Vad har innebandyn betytt för dig?
- Det har betytt mycket. Jag spelar med flera av mina närmaste vänner och att ha ett lag att gå till och få det här andrummet att göra något man tycker om med människor man tycker om är bra.

Hur mår din syster idag?
- Hon mår bra. Hon har vissa men från hjärtstoppet, men hon är lycklig.

Läs Helga Karlssons blogg 


Författare: Jonas Gustavsson