2010-12-11 18:54

Grattis Finland!

Det åttonde världsmästerskapet för herrar har precis avgjorts i Hartwall Arena. Finland försvarade sitt VM-guld från 2008. Svensk innebandy gratulerar världsmästarna.

Svensk innebandy har återigen visat sig stå stark och tillhör den yttersta världseliten. Den internationella utvecklingen, i framförallt de större innebandynationerna, går starkt framåt.

För att kunna vidareutveckla den världsledande position svensk innebandy har haft krävs nu samling inom rörelsen. Det är ännu för tidigt att dra alltför långtgående slutsatser från detta VM. Svenska Innebandyförbundet har de senaste åren utvecklat modeller för utvärdering av VM-turneringarna, som kommer ligga till grund för hur det fortsatt utvecklingsarbetet kommer bedrivas.

Kring landslagsverksamheten arbetas i 4-årscykler. Utvärderingarna kommer därför ligga till grund för hur arbetet skall bedrivas inför VM 2012 i Schweiz och VM 2014 på hemmaplan.

Vi återkommer med mer information om den fortsatta utvärderingsprocessen, och framtida initiativ för att återerövra VM-guldet för herrar till Sverige.

Lars-Gunnar Tjärnquist
Förbundsordförande