Förstakedjan imponerade - Innebandy.se
2010-12-09 23:19

Förstakedjan imponerade

Sverige fortsätter att trumma på i innebandy-VM och ikväll desarmerades Norge efter ytterligare en match där Sveriges effektivitet varit på topp.

Förstakedjan imponerade med fyra av de sju första målen.

Fredrik Djurling, Magnus Svensson och Daniel Calebsson.

Det är inte många lag i världen som kan sätta ihop en bättre kedja än den. I VM har Sverige ännu inte blivit prövade på allvar, men i dag visade i alla fall Sveriges förstakedja att nu när det börjar gälla – då är storformen på väg.

- Vi hittar varandra bra och för egen del får man väl säga att det känns bra, även där, konstaterar Fredrik Djurling.

Efter fyra matcher har landslaget stått för inte mindre än 91 mål framåt – men framför allt så har laget bara släppt in fyra mål bakåt –på fyra matcher.

- Vår bredd på laget har varit avgörande och det kommer även visa sig mot Schweiz. Alla våra femmor levererar, är giriga och vill göra mål, det är en styrka.

 

Fredrik Djurling nätade mot Norge.

 
Men i inledningen av matchen mot Norge så hade Sverige stundtals problem bakåt. Grannarna i väst skapade en hel del fina målchanser som Patrik Jansson fick ingripa på.

- I den första perioden så var vi lite sämre, men sen kom vi igång. Vi hade för mycket energi och överarbetade situationerna, men redan i första pausen rättade vi till det och efter det så funkade allt bra.

I den tredje perioden så laborerade Kent Göransson om en hel del i formationerna och nu börjar man få koll på vilka formationer som ska spela med varandra.

- Det är bra att vi testar lite olika. Skulle någon bli skadad så har vi en reservplan att falla tillbaka på.

I morgon 19.30 börjar semifinalen mot Schweiz. En motståndare som Sverige aldrig förlorat mot, men som inför matchen flugit ine tt helt plan med supportrar för att lyfta sitt eget lag.

Enkel resa mot semifinal
VM-guide på innebandy.se

Författare: Lars Lindberg