2010-12-03 23:35

Första uppgiften i VM: Estland

Den långa väntan är slutligen till ända. Nu drar innebandy-VM igång och Sverige inleder med att ta sig an Estland – ett lag med flera sverigebekantingar i truppen.

AIK har sex spelare med i den svenska landslagstruppen. Men i lördagens match mot Estland finns åtta AIK:are på planen. De estländska bröderna Henrik och Kristian Talme är nämligen några av de spelare med sverigeanknytning när innebandy-VM inleds 10.00 Finsk tid.

- Estland har vassa spelvändningar och bra kvalité på spelarna. Det gäller att vi är giriga och effektiva, säger förbundskaptenen Kent Göransson.

Landslaget har laddat upp i Varberg och förberedelserna har varit minutiösa.

- Spelarna fick åka hem några dagar efter Varbergs lägret för att träffa familjen och träna i sina respektive klubblag. Det är viktigt att det finns tid med det då de blir borta så pass länge.

 

Veteranen Peter Fischerström och Sverige tar sig an Estland i VM-premiären 2010.


Sverige spelar i samma grupp som tidigare nämnda Estland, men även Australien och Tyskland finns med i gruppen. Offensiven kommer bli viktigt och där har Göransson klart för sig vad han vill se.

- Det gäller att vi tar avslut och skapar trafik framför målen och hugger på returer. Det är där målen kommer att ske så vi måste visa att vi kan ta några smällar för att komma in där och vara med, menar Göransson.

B-VM finns inte längre och därför har det pratats mycket om betydelselösa matcher för Sverige.

- Det har pratats om att det ska vara skitmatcher, men det är andra värden som kommer in. Vi hjälper till att utveckla världsinnebandyn och även om vi vinner stort så om några år är kanske marginalen mindre. Självklart så vill våra spelare hellre spela tajta matcher, men vi jobbar eftersom turneringen går och har en tydlig plan om hur det ska gå till.


Kent Göransson inför premiären (vi ursäktar den dåliga ljudkvaliteten):

 
Sveriges lag offentliggörs på innebandy.se en halvtimme innan match.

Se Estland - Sverige via webb-TV
VM-guide på innebandy.se

Författare: Lars Lindberg