Fem mål trots utebliven Dalenhjälp - Innebandy.se
2010-12-05 23:03

Fem mål trots utebliven Dalenhjälp

I gårdagens match mot Estland gjorde Johan Samuelsson sitt första VM-mål i karriären. I dag mäktade han med fem mål, bara Joel Kanebjörk var värre på den fronten. Och han gjorde det utan hjälp från rumskompisen och lagkamraten Mattias Wallgren.

De två Dalenkompisarna Johan Samuelsson och Mattias Wallgren hade en gemytligafton i Helsingfors då man blev världsrekordhållare i såväl mest målrika match och största segern i VM-historien. Sju poäng för Samuelsson och fem för Mattias Wallgren, men trots att de spelade med varandra hela matchen så hjälptes man inte åt på något av målen.

-”Walle” serverar ju bara flippassningar och när jag ger honom lägen skjuter han medvetet över, säger Johan Samuelsson skrattandes.

 

Johan Samuelsson fick ingen hjälp av rumskompisen Mattias Wallgren mot Australien. Foto: VM-organisationen.


Förra året gjorde Johan Samuelsson fem mål i en och samma match. Då var det mot Warberg – nu har han dessutom gjort det i VM, men som sagt – utan hjälp av rumskompisen Mattias Wallgren.

- Det märks vilket samarbete vi har. Det är lite komiskt att vi inte var med samtidigt i protokollet någon gång, säger Mattias Wallgren som dessutom gjorde sitt första VM-mål, även han.

Trots storsegern så var Samuelsson imponerad av Australien.
 
- Ja, vad säger man efter en sådan här match. Jag tycker ändå att Australien vill spela och kämpar genom hela matchen. Vi kör på hela matchen vi också och det är starkt att vi inte ger oss trots att vi leder med 30 mål. Det visar att vi har fighting spirit, säger Samuelsson.

Sverigevann till slut med 39-1. Ett världsrekord som blir svårslaget. Nu väntar vila en dag innan man tar emot Tyskland på tisdag för att bärga gruppsegern.

VM-guide på innebandy.se

Författare: Lars Lindberg