2010-12-11 11:26

Dags för VM-final mot Finland

Under lördagen är det dags för det svenska herrlandslaget att spela VM-final mot Finland i Hartwall Arena.

Sverige är i sin åttonde raka VM-final. De första sex slutade med VM-guld, men senast, 2008 i Tjeckien, vann Finland efter övertid.

Sverige har tagit sig till final via kvartsfinalvinst mot Norge med 10-1 och semifinalvinst mot Schweiz med 3-2. Landslaget spelade sin semifinal sent under fredagskvällen. Finland spelade sin några timmar tidigare och har fått lite längre vila.

- Det kan absolut betyda en del, men vi känner inte att vi gjorde av med så mycket energi mot Schweiz ändå. Vi är i bra "shape" inför finalen, hälsar förbundskaptenen Kent Göransson. 

 

Jimmy Lindblom och Sverige är redo för Finland.

 
Det väntas bli fullsatt i Hartwall Arena och publiktrycket kommer att bli enormt.

- Det gäller att njuta av det här för det är få förunnat att få uppleva det här, att få spela en sådan här final. Dessutom känns det som att det är lite vi mot världen, säger Göransson.

Hur matchbilden kommer att bli är svårt att sia om.

- Det kommer nog att byta skepnad under matchens gång. Både vi och Finland kommer nog att föra spelet under olika perioder av matchen, säger Göransson.

Laget släpps ungefär en halvtimme innan matchstart som är 15:00 svensk tid. Matchen kan du följa i TV4 som startar sin sändning 14:30, samt i Sveriges Radio.

VM-guide på innebandy.se 


Författare: Daniel Karlsson