2010-12-10 18:45

"Allt kommer att ligga nära"

Idag blev det klart att Sverige får VM i innebandy 2014 och det är Göteborg som kommer att stå som värd.

Eventet kommer att arrangeras med hjälp av Göteborg & Co och Got Event.

- Våra arenor håller väldigt fin kvalitet. Allt kommer att ligga nära; arenan, hotell och centrum ligger nära varandra och man kan vandra däremellan. Man kan njuta av både staden och evenemanget samtidigt, vilket är en av våra styrkor, säger Åsa Borvén, ansvarig projektledare på Göteborg & Co.

- Vi har lång erfarenhet som arrangörer och det är viktigt för oss när vi ska göra något sådant här.

 
 
Thomas Eriksson, IFF, skakar hand med Lars-Gunnar Tjärnquist, SIBF. I mitten, Åsa Bovrén, Göteborg & Co. Foto: Lars Lindberg.


Nu ska eventet börja planeras.

- Vi har ett jättelångt samarbete med det lokala och nationella förbundet, vi har gjort flera olika typer av evenemang tillsammans. Vi var med i förarbetet till VM 2006 så därför är vi glada att kunna förverkliga det nu. Vi har inte satt någon organisation ännu, men det får komma från IFF och SIBF, och vi från stan vill göra allt vi kan med stan och arenan för att stödja och hjälpa till.

Det tuffaste uppgiften, liksom för alla event, är att hitta publiken.

- Just nu så är det tuffaste inom alla evenemang att få sålt de biljetterna man vill. Publiken är ganska kräsen. Man är medveten och vill ha uppmärksamhet. Sport är grymt bra på tv, men vi jobbar stenhårt för att få publiken till arenan, säger Åsa Borvén.

Svenska Innebandyförbundets ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist:

- Det är en ära att få arrangera ett nytt VM i Scandinavium och Göteborg. Vår målsättning är att leverera världens mest underhållande mästerskap och ta idrotten till en ny nivå.  

Innebandy-VM till Sverige 2014
VM-guide på innebandy.se


Författare: Daniel Karlsson