2010-12-07 17:03

100 landslagspoäng för Calebsson

Daniel Calebsson blev i VM-matchen mot Tyskland den tredje svenske herrspelaren som nådde 100 gjorda landslagspoäng.

Bara Niklas Jihde, 139 poäng, och Martin Olofsson, 110 poäng, har tidigare kommit över 100 gjorda landslagspoäng på herrsidan, men nu har nu alltså fått sällskap av Daniel Calebsson.

- Det är häftigt faktiskt. De två är legender så det är roligt, säger Calebsson som tror han kan nå upp till Jihdes rekord.

- Det är väl inte omöjligt, det beror på hur länge man får hålla på.

 
 
Hundra landslagspoäng av Daniel Calebsson. Foto: Lars Lindberg.

 
Calebsson stod på 98 poäng på 76 landskamper inför matchen mot Tyskland och stod för dubbla assist i mittperioden vilket innebar poäng nummer 99 och 100. Men det var inga drömassist.

- Nej, verkligen inte. Första var ett pass till Fredrik Djurling som satte dit den och den andra var en sarg hem till Rasmus Sundstedt som tryckte in bollen, säger Calebsson som sedan även blev målskytt.

- Jag råkade hamna på backplats och fick bollen och sköt direkt. Det är ju inte varje dag man hamnar på backplats och får hänga dit den.

Nu väntar jakten på både 100 landskamper och Jihdes poängrekord på 139 poäng. För visst kommer Daniel Calebsson att spela många fler landskamper.

- Jag antar att förbundskaptenerna tycker jag är bra, jag får ta det som beröm. Jag kämper på och tycker det är roligt och är seriös med det jag gör.

 
Daniel Calebsson efter matchen:

 
VM-guide på innebandy.se


Författare: Daniel Karlsson