2009-12-14 07:05

Viktiga poäng på spel i TV

Under måndagen är det dags för en ny TV-match. Slutspelsjagande Dalen tar emot Västerås som krigar för att lämna den absoluta bottenstriden.

Dalen är just nu nia i tabellen en poäng från slutspel, men tabellen haltar vad gällande spelade matcher.


MÅNDAG 14 DECEMBER
KL 19:00 TV 4 SPORT
 
DALEN
-
VÄSTERÅS

– Om man ser till tabellplaceringen så siktar vi mot slutspel och att hamna sjua eller åtta någonstans, och jag tror att vi har någon match mindre spelad än konkurrenterna så det ser ganska bra ut, säger Dalentränaren Håkan Wirtala.

– Vi har tagit poäng mot de lagen som ligger bakom oss precis som vi måste göra, samtidigt som vi har tappat poäng mot topplagen. Vi är i en viktig fas nu när serien vänder och vi har dubbla möten mot Sirius och Västerås där är det viktigt att ta fler poäng än vi tappar.

Västerås har haft det betydligt jobbigare än Dalen under säsongen. Västmanlänningarna är tolva i serien med blott sju inspelade poäng. Nästjumbon Järfälla och jumbon Umeå City skuggar bakom med sex poäng vardera.

– Det har varit lite ojämnt, upp och ner, men mest ner. Vi visste att vi skulle få kriga i botten men vi är i vissa delar underkända så här långt, säger Västeråstränaren Ola Thimrén.

– Vi släpper in många mål och gör många enkla misstag, och motståndarna i SSL är så bra att de verkligen tar tillvara på dem. Vi måste bli bättre på att hålla upp koncentrationen. 

 

Landslagsforwarden Christian Matsson blir en av Västerås viktigaste spelare mot Dalen. Foto: Kenneth Strignérus.


För Västerås är det TV-debut, men Dalen har redan hunnit med en TV-match. Då blev det förlust mot Umeå City, och ett genomgående tema under hösten har varit skrällsegrar i TV-rutan. Handlar det om TV-frossa, månne?

– Det är svårt att säga. Jag tycker att vi hade mycket stolpe ut mot Umeå City innan det började rinna iväg för deras del. Jag upplevde inte det som att det var något speciellt bara för att det var en TV-match. Det är ingen skillnad, det vill jag inte tro. Om man ska vara med i toppen måste man kunna spela i TV också, så är det bara, menar Wirtala.

Hur viktigt är det att vinna mot Västerås?
– Just den här specifika matchen kanske inte är superviktig för hela säsongen, men visst är det viktigt att vinna mot lagen som är bakom oss.

Är det något speciellt ni måste tänka på?
– Vi försöker lyfta över fokus på oss själva och inte tänka för mycket på våra motståndare, även om vi också måste ha lite koll på dem i form av speciella spelvarianter och liknande. För oss handlar det framförallt om att hålla uppe koncentrationen.

Västerås är medvetna om att en tuff match väntar.

– Att slå Dalen på bortaplan är inte lätt, men får vi ut vår maximala kapacitet så kan vi absolut vinna. Dalen är ett kontringsskickligt lag så det gäller att vi inte bjuder på något eller gör några enkla misstag, utan vi måste vara koncentrerade och noggranna, säger Thimrén.

– Vi är inne i en uppåtgående trend med två raka suddensegrar så vi får hoppas att det håller i sig.

Så du menar att ni är på gång?
– Ja, och det man också kan nämna att senast mot Järfälla så hade vi alla spelare tillgängliga för spel för första gången den här säsongen. Eftersom vi har en tunn trupp är det extra viktigt för oss att ha alla spelare tillgängliga för spel.

TV-sända matcher


Författare: Jonas Gustavsson