2009-12-07 11:21

Tuffaste uppgiften hittills

Sverige har kört över sina motståndare i VM så här långt, men under måndagskvällen väntar den tuffaste motståndaren hittills: Tjeckien.

7 december 19:15
SVERIGE - TJECKIEN
 

TV: TV4 SPORT 19:00
 
LIVERAPPORTERING

Matchen, som sänds i TV4 Sport med start 19:00, är också den senaste tidsmässigt som Sverige spelat än så länge i turneringen. Med två matcher på två dagar är vila nödvändig, även om Sverige knappast har behövt förta sig så här långt.

17-3 mot Norge och 28-1 mot USA talar sitt tydliga språk, Sverige har varit överlägsna.

Frågan är då hur bra Tjeckien är. Nationen har inlett VM med att slå tillbaka USA med 12-3 och sedan Lettland med mer blygsamma 7-5. Senast nationerna möttes var i november i Euro Floorball Tour och då vann Sverige med hela 12-1.

– Att vi vann med så stora siffror var lite av slumpens skörda, vi fick in några mål hyfsat tidigt och sedan kändes det som att de gav upp, berättar förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

– De har en bättre målmedvetenhet i den här matchen, de kommer att spela betydligt kompaktare och kommer att bli svårforcerade.

Sverige har spelat två matcher på två dagar, men Jan-Erik Vaara ser ingen fara med det.

– Det finns inga utmattningstendenser. Vi har tagit bort några träningar för att kunna fokusera ännu mer på matcherna. Vi har mycket vila för att vi ska orka, och vi kommer också att försöka ha en vilodag under tisdagen, så vi ska klara det här. 

 

Karolina Widar och Sverige är redo för att möta Tjeckien i VM i Västerås. Foto: VM-organisationen.


Tanken är att Sverige ska spela med samma intensitet som mot Norge och USA.

– Vi kommer att försöka ta tag i spelet redan från början och tvinga ner dem på knä tidigt. Vi vet att Tjeckien kommer att vara aggressivare än tidigare motståndare, de kommer att backa hem och sedan kontraslå ordentligt. Det gäller att backarna vågar stå upp, menar Vaara.

– Hur vi kommer att matcha beror lite på deras försvar och uppställning, det blir en del på inspiration. Men vi kommer inte att hålla igen, vi är så pass vältränade och i bra form att vi inte behöver hushålla med några krafter.

Laget som startar mot Tjeckien är detsamma som mot USA med skillnaden att Hanna Pettersson kommer in i mål istället för Sandra Fredriksson.

Sverige ställer upp så här:

Hanna Pettersson
(Sandra Fredriksson)

Elin Reinestrand
Isabell Krantz
Karolina Widar
Victoria Wikström
Sara Kristoffersson

Lisah Samuelsson
Anna Renström
Anna Wijk
Emelie Lindström
Hermine Dahlerus

Emelie Wibron
Malin Eriksson
Josefina Eiremo
Susanna Tuominen
Malin Dalbjer

Ina Rhöös
Helga Karlsson
Elin Tjärnström

VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson