2009-12-06 19:20

Tiomålsskytten bara log

Emelie Lindström var som ett solsken efter matchen mot USA. Gör man tio mål i en och samma match är det svårt att vara något annat än glad.

– Man tänker inte alls, utan målen bara rullar in, berättar Emelie.

Precis innan det tionde målet kom prickade Emelie Lindström insidan av stolpen, och det avslutande målet fick vänta lite. Men det syntes att Lindström verkligen ville göra det, och medspelarna försökte hjälpa henne hela tiden.

– Jag tappade kollen ett tag, men Karolina Widar hetsade mig lite för att jag skulle göra tio mål, och det kom till slut men det var inget speciellt som jag tänkte på. Jag är alltid sugen på att göra mål.

Tio mål av en och samma spelare i en match är VM-rekord, och ett av Emelie Lindströms mål var också damlandslagets 1000:e mål i landslagshistorien.

– Jag hade ganska mycket öppet mål så det var svårt att missa. Det är alltid roligt att göra många mål, men det är inte nu jag ska vara som bäst. Det är inte nu man vill ösa in mål, men jag hoppas det ska hålla i sig, menar Emelie och att hon hittat målkänslan bådar gott inför måndagens match mot Tjeckien.

– Jag tror inte att det betyder så mycket egentligen, men jag har i alla fall fått veta att jag kan göra lite mål. Det var inte lika bra mot Norge, då blev det många skott som gick utanför. Det var bra för självförtroendet.

Det var första gången Sverige mötte USA, och amerikanerna hade inget att sätta emot i 28-1-segern.

– Vad ska man säga? De gjorde så gott de kunde, säger Emelie som är medveten om att det blir tuffare mot Tjeckien.

– Förhoppningsvis så är vi förberedda på att det blir en tuffare match, men då gäller det att ta med sig offensiven från den här matchen. De kommer att vara tätare i defensiven och farligare i offensiven, så vi får se upp.

VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson