Sverige nollade Schweiz - Innebandy.se
2009-12-03 22:12

Sverige nollade Schweiz

Sverige täppte igen defensiven totalt i VM-genrepet mot Schweiz och kunde vinna med komfortabla 4-0 efter en stabil om än inte glänsande insats.

Tillställningen i Bombardier Arena i Västerås började tämligen segt, men tempot höjdes allt eftersom, och i den andra perioden var det stundtals riktigt bra innebandy trots att just mittperioden blev mållös.

Men då hade Sverige redan kopplat ett målmässigt grepp. Knappt sex minuter in i matchen sköt Emelie Lindström 1-0 i det bortre krysset och efter drygt elva minuter passade Malin Dalbjer oerhört snyggt fram Susanna Tuominen till 2-0.

Det var först efter målen som spänningarna släppte och Sverige började spela bättre.

– Första tio var vi lite väl försiktiga och vi gjorde inget rejält. Vi kände av golvet och omgivningen, det var känslan, men det gick över efter halva första och vi spelade bättre och följde upp det fint i andra och tredje perioden, sade förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

I den sista akten kom också 3-0 efter ett backskott av Malin Eriksson och i matchens sista minut fastställde Victoria Wikström slutresultatet till 4-0.

– Vi kanske borde ha gjort lite fler mål, men den sista passningen fastnade och då kom någon klubbspets i vägen, men på det stora hela är jag nöjd. Det var en helt okej match för att inleda VM-satsningen, sade Vaara.

– En dag med lite medvind blir det fler mål. 

 

Isabell Krantz och Elin Reinestrand var två av backarna som såg till att Schweiz blev mållösa.


Att spela ett genrep mot en av de värsta motståndarna i VM är naturligtvis speciellt. Schweiz vilade vissa spelare medan Sverige inte spetsade till laget eller plockade fram några specialvarianter.

– Det är klart att det är lite mer ovant att spela en sådan här match jämfört med när vi spetsar till det. Det är svårt att spela en sådan här match för många spelare vill mycket medan vi i ledningen håller igen lite, men vi klarar av det hyfsat ändå. Det blev ingen plojmatch utan en bra värdemätare.

Vaara luftade också båda målvakterna. Hanna Pettersson startade innan Sandra Fredriksson kom i mitt av den andra perioden.

– Det var en av de viktigaste tankarna, att damma av båda målvakterna, berättar Vaara som också bytte ut Malin Dalbjer mot Elin Tjärnström i den sista perioden.

– Det är inget märkvärdigt, utan det är bara en rotation på bänken. Ingen behöver gå från den här matchen och vara missnöjd.

En av tankarna med matchen var att känna på VM-golvet.

– Oftast gör man det första matchen i VM men vi ville helt enkelt vara med från början, och vi ville inte ha det i Norgematchen, säger Vaara.

– Den här matchen var bra för att spola ur systemet, och vi kommer att köra för fullt mot Norge.


Matchfakta

Sverige – Schweiz 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)

1-0 (05:45) Emelie Lindström
2-0 (11:19) Susanna Tuominen (Malin Dalbjer)
3-0 (12:04) Malin Eriksson (Susanna Tuominen)
4-0 (19:12) Victoria Wikström (Sara Kristoffersson)

Malin Erikssons fösare gick in i mål


Författare: Jonas Gustavsson