2009-12-08 21:37

Schweiz besegrade Finland

Schweiz var små favoriter i toppmatchen mot Finland och motsvarade också förväntningarna efter en 5-3-seger.

Lagen följdes åt till 2-2 innan Schweiz kunde sätta in sin stöt. Med två minuter kvar av den andra perioden kunde Daniela Stettler något turligt trycka in 3-2-bollen och dryga minuten in i den tredje perioden lyckades den finska målvakten Jonna Mäkelä kasta in bollen i eget mål.

Även om Elina Kujala lyckades reducera för Finland med över fem minuter kvar att spela så hann inte lejonen ikapp, trots att Silvana Nötzli drog på sig en utvisning för Schweiz med tre minuter kvar att spela.

I tom målbur kunde istället Mirca Anderegg skicka in 5-3-målet. 

 

Schweiz drog det längsta strået mot Finland. Foto: VM-organisationen.


Resultatet innebär att Schweiz vinner gruppen före Finland. Därmed ställs Schweiz mot Tjeckien i den ena semifinalen, medan mycket talar för att Sverige får möta Finland. En liten öppning finns för att Finland missar semifinal om man förlorar mot Polen, men det känns osannolikt.

I övrigt under tisdagen besegrade Lettland USA med 13-3, Polen slog tillbaka Danmark med 5-3 och Tjeckien vann över Norge med 6-2.

I B-VM är det fortsatt kamp. Singapore har kopplat greppet i den ena gruppen efter en 4-3-vinst mot Holland, och ser ut att vinna gruppen. Holland och Australien skuggar och slåss om andraplatsen. I den andra gruppen ångar Ungern på efter en 7-6-vinst mot Estland, medan Tyskland har ett fast grepp om andraplatsen.

Resultat, tabeller och spelprogram i VM
VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson