2009-12-04 22:20

SSL på webben på söndag

På söndag drar de nya webbsändningarna från SSL igång. SEI:s ordförande Jan Ögren Fjellestad ser fram emot premiären.

SEI har skrivit ett avtal med LiveWebb TV AB om att visa direktsänd elitinnebandy på webben. På söndag sker premiärsändningen då Warberg tar sig an AIK på hemmaplan i en repris på vårens SM-final.

– Det är en klassisk match, och den hetaste vi har i SSL egentligen, så det är en perfekt start för det här projektet. Sedan vet vi av hävd att Warberg är bra på att arrangera och det bådar gott, säger Jan Ögren Fjellestad.

Webbsändningarna har funnits i pipelinen en längre tid.

– Vi har haft planer och en idé en tid, egentligen sedan i våras. Det är det nya mediet och folk är på Internet, så det är en intressant arena som öppnar sig. Det är ett bra komplement till TV-sändningar och det var dags att ta det här steget, säger Ögren.

– Det har blivit en lite längre startsträcka än vi trott från början. Det är mycket som måste klaffa, det är inte bara att springa ut och skriva ett avtal och sedan sända. Det är mycket som måste värderas, men det är skoj att vi kommit så här långt.

Vad har sändningarna för potential?
– Man ska vara klar över att det inte bara är att köra webbsändningar, utan det krävs också ett arrangemang, och det är viktigt att alla klubbarna är med på det här och ger ett proffsigt intryck. Det här är en möjlighet för klubbarna att växa. De får jobba mycket med sina arrangemang, och på lokal nivå kan nog webbsändningarna innebära ett uppsving. Jag tror det finns en jättepotential.

Hur ser framtiden ut?
– Vi får se hur det blir framöver med antal matcher och herrar kontra damer, det är frågor som vi får ta tag i efterhand. Nu försöker vi jobba fram ett koncept och sätta det, och sedan bygga vidare från det. Vi försöker göra det så bra möjligt, och ambitionen är att det ska bli ännu mer nästa säsong. 

 

Får Warberg revansch på AIK efter finalförlusten i våras i söndagens webbsändning? Arkivbild: Bildbyrån.


Webbsändningarna testas i första hand i fyra matcher, vilka är följande:

Warberg-AIK  söndag 6 december kl. 15.50
Storvreta-AIK lördag 26 december kl. 15.50
Pixbo-Caperiotäby söndag 3 januari kl. 18.50
Helsingborg-Sirius torsdag 7 januari kl. 18.50

Här ser du webbsändningarna: www.sslnyheter.se


Författare: Jonas Gustavsson