2009-12-04 18:10

SR sänder från alla VM-matcher

Sveriges Radio fortsätter att satsa på innebandy och kommer att sända från alla svenska matcher i VM i Västerås.

Matcherna kommer inte att sändas i sin helhet, men kommer att vara med i Sportextra under VM-veckan som kommer. Robert Tennisberg kommer att vara huvudreferent, men även Jenny Rask kommer att kommentera.

Expertkommentator i matchen mot Tjeckien samt under finalhelgen blir Peter Ahnberg.

– Vi kommer vara på plats och är, mig veterligen, enda etermedia som kommer att sända från alla matcher, säger Robert Tennisberg.

– Vi fortsätter att ta sporten på allvar. Vi har bevakat innebandy sedan många år tillbaka och var också på plats under VM i Danmark för två år sedan. Vi kommer att referera matcherna men också leverera en hel del intervjuer, både i radio och på webben.

Dessutom kommer spelare i det svenska landslaget att skriva en VM-dagbok på www.sr.se/innebandy. Först ut att skriva är Lisah Samuelsson vars inlägg publicerades idag, dagen innan premiären mot Norge. 

 

Robert Tennisberg och Sveriges Radio avslöjade i somras att Sara Kristoffersson var på väg tillbaka in i landslaget - och nu ska hon också bevakas i VM. Arkivfoto: Bildbyrån.


Robert Tennisberg själv tror på Sverige i turneringen.

– Jag tror och tycker som alla andra att Sverige är favoriter, och jag är mest spänd på att få se hur de ska hantera pressen. Innebandyn är relativt liten på damsidan, men det kommer att bli ett helt annat tryck i ett hemma-VM jämfört med vad spelarna är vana vid annars. Att spela på hemmaplan är speciellt, när man åker utomlands och spelar är det mer skyddad verkstad, säger Robert.

– Sedan ska man ska komma ihåg att idrott är idrott, i en enda avgörande match kan vad som helst hända.

Sveriges Radios innebandy- och VM-sida


Författare: Jonas Gustavsson