Prestigemöte på webben - Innebandy.se
2009-12-06 10:45

Prestigemöte på webben

Under söndagen är det premiär för nya webbsändningar från SSL och först ut är det heta prestigemötet mellan Warberg och AIK.

Lagen möttes i en het SM-final i våras där AIK till slut kunde vinna.

AIK har också farit fram som en ångvält i årets SSL och har full pott så här långt.

– Man kan sammanfatta det med att vi hela tiden vill utveckla våra spelare och vårt spel. Det gör att vi har varit hungriga och målmedvetna. Vi vill spela ett kraftfullt och rakt spel med högt tempo, säger assisterande tränaren Mikael Lemker.

Ni har inte tappat en enda poäng, hur länge håller detta?
– Vi tittar inte så mycket i tabellen utan vi jobbar och utvecklar vårt spel. Det är många matcher kvar så det är väl inte helt omöjligt att vi förlorar någon match. 

 

Emanuel Antener och AIK är redo för en hård och tuff match mot stora rivalen Warberg. Foto: Bildbyrån.


Det har inte gått lika bra för ständiga topplaget Warberg som just nu ”bara” är femma i tabellen. Det var ett tag sedan hallänningarna fanns så långt ner i sammandraget.

– Det var några år sedan tror jag. Det är egentligen inte så mycket att hetsa upp sig över, vi har haft en hel del problem med skador och sjukdomar, och det är det man ser i resultaten också. Jag tycker att det har sett bättre ut på slutet och jag tror att vi kommer börja avancera i tabellen, säger tränaren Isac Carlsson.

Vad är det som händer då?
– Vi har letat efter formen på slutet, det handlar om att hitta tillbaka till vårt spel. Vi måste sätta försvaret först och främst, sedan gäller det som vanligt att hitta passningsspelet.

Nu möts de två topplagen i Sparbankshallen i Varberg.

– Vi laddar upp på samma sätt inför varje match, men visst är det inspirerande när det verkar bli fullsatt plus att det ska sändas på webben. Det finns ju en intresseförfrågan på att få se AIK i på TV, så detta blir ett sätt att stilla lite av den hungern, säger Lemker som är segerviss inför matchen.

– Håller vi oss inom ramarna, det vill säga att spelare och ledare gör det vi har sagt, så är jag segerviss. Vi ska spela vårt spel. Det brukar bli tuffa och täta matcher och det blir en bra värdemätare för oss.

Isac Carlsson är inne på samma spår.

– Det brukar bli tufft och tätt med intensiva dueller. Men jag hoppas så klart att vi vinner, säger han och påpekar rivaliteten som byggts upp mellan de två klubbarna.

– Det går sedan flera år tillbaka och det här är två klubbar som legat i framkant länge, och vi brukar mer eller mindre alltid mötas i viktiga och avgörande matcher. Det är mycket prestige i de här matcherna.

Detta blir en bra start på satsningen på webbsändningar?
– Absolut, det kan inte bli bättre. Arrangemanget ska också bli något utöver det vanliga, och det verkar bli slutsålt också. Det känns som att man har gått och väntat på det här med webbsändningar. Det finns säkert många innebandyintresserade runt om i landet som jublar över det här, det har märkts tidigare på olika håll att det finns ett intresse.

Matchen startar 16:00 under söndagen och ses på webben via www.sslnyheter.se.


Författare: Jonas Gustavsson