Premiär för VM-låten - Innebandy.se
2009-12-02 10:49

Premiär för VM-låten

Idag blir det premiär för damlandslagets VM-låt. Den kommer att spelas för första gången i Sportextra, Sveriges Radio, under onsdagskvällen.

VM-låten är skriven av landslagsbacken Lisah Samuelsson som också gjorde VM-låten 2007. Låten heter ”Vi går för guld” och spelades in i Karlstad förra veckan.

Lisah sjunger verserna och får hjälp av hela landslaget i refrängerna.

– Jag hade först inte tänkt göra någon låt för jag har haft ganska mycket annat att göra, men sedan fick jag en förfrågan och då tänkte jag varför inte, och sedan körde jag bara. Det var bråttom så det var bara att sätta fart, berättar Lisah.

– Ibland väntar man på att inspirationen ska komma, och när den kommer så kör man. Så var det inte riktigt den här gången, utan nu fick man bara sätta sig ner och bestämma sig för att den skulle komma.

Blev det lite prestationsångest med tanke på tidsschemat?
– Jo, absolut, så brukar det bli. Eller det kanske inte är prestationsångest utan mer skrivkramp, och det har jag fått. Man får inte ge upp när det går trögt, utan då får man ta en paus och göra något annat, och sedan försöka igen.

Hur blev låten till?
– Jag satte mig först och klinkade ner en melodi som jag tyckte lät schysst. Jag gör nästan alltid så att jag skriver melodin, ackorden och hur det ska låta först, sedan skriver jag texten. Förra gången skrev jag utifrån att vi skulle göra sand till guld eftersom vi förlorat VM 2005, men den här gången handlar det mer om att vi ska försvara vårt guld från 2007.
 
Blev låten bättre än VM-låten 2007?
– Ja, den blev mycket bättre. Det är nog produktionen och stilen på låten som jag gillar bättre. Det är lite mer tryck i den här låten. 

 

VM-låten spelades in i Karlstad. Foto: Jonas Gustavsson.


Under torsdagen kommer VM-låten också att vara lyssningsbar via innebandy.se.

I kvällens sändning av Sportextra blir det också en hel del VM-snack då en lång intervju med lagkaptenen Karolina Widar är planerad. Widar berättar om sin egen karriär och stundande VM i Västerås, men också om innebandyn i stort.

Sportextra sänds med start 19:03 i Sveriges Radio P4.

Landslaget spelar in VM-låt
VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson