2009-12-07 22:05

Magnifik tredjeperiod av Wikström

Kraftfulla forwarden Viktoria Wikström visade prov på sitt kunnande i den sista perioden mot Tjeckien då hon avgjorde matchen med två mål och en assist.


Viktoria Wikström.
Foto: Lars Hjalmarsson
.

Först snurrade Wikström på högerkanten innan hon bröt in och skickade in bollen i nättaket fram till 5-1, och sedan blev hon vackert serverad av nyinkomne Elin Tjärnström till 6-1.

Poängmakandet avslutades med en fin assist till Karolina Widars 6-1-mål.

– Det är alltid skönt att göra poäng och även se att det går mot lite bättre lag, säger Viktoria som gjorde en riktigt bra match.

Wikström var också inblandad i Sveriges fantastiska box play i slutet av den andra perioden där Sverige höll i bollen i över en minut innan Tjeckien fick tag i den.

– Det kändes nästan som att vi hade power play i deras power play. De gick inte på den spelaren som hade bollen så det var tacksamt för oss, berättar Viktoria och håller med om att det var Tjeckiens chans att komma in i matchen.

– Jag tror det, för det känns som att de inte orkade på slutet. Gör man ett mål och känner att man har häng på oss så får man ny energi, men nu blev det inte så. Får man inte in några mål brukar det låsa sig.

När Wikström sedan skickade in 4-1-målet i den sista perioden var matchen över.

– Det kändes som att vi kopplade greppet tidigare i matchen men det var skönt att få några måls marginal och känna att vi verkligen hade kontroll på det hela, menar Viktoria som tycker att Sverige gjorde en bra match.

– De var heta i början och det blev en liten väckarklocka för oss att få möta ett så här bra motstånd, men när vi tar kontroll över tempot i matchen tycker jag att vi tar över.

Den avslutande gruppspelsmatchen spelas mot Lettland på onsdag.

– Jag har aldrig mött Lettland. De spelade ju jämnt mot Tjeckien häromdagen så jag hoppas att de kan bjuda upp till kamp.

VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson