2009-12-11 21:16

Lisah trivdes mot Finland

Lisah Samuelsson är den defensiva backen som trivs när motståndet blir tuffare – som i semifinalen mot Finland.

Tidigare i turneringen, med undantag för matchen mot Tjeckien, så har Lisah Samuelsson inte behövt briljera i defensiven som är hennes styrka. Mot Finland blev det betydligt mer att göra, och då trivdes också Balrogbacken bättre.

– Det gjorde jag verkligen, jag stortrivdes, berättar Lisah.

– Jag behöver lite närkamper och vill spela lite försvar. I den femma som jag spelar så blir inte min roll inte så stor när vi har mycket boll, och även om det är okej det också så är det här roligare. Jag känner mig mer delaktig.

Ni släppte till massor av chanser i den första perioden, vad hände?
– Jag vet inte riktigt, jag upplevde det som att de bröt många av våra passningar och att vi slarvade en del. Jag tycker inte att de skapade så mycket själva, utan det var våra misstag som skapade deras chanser.

Men ni måste ha vetat att de skulle backa hem och kontra?
– Jo, det visste vi väl. Vi har faktiskt inte pratat så mycket om Finlands spel inför matchen utan vi har koncentrerat oss på vårt. Vi ville vara förberedda på allt.

Spelet blev betydligt tätare i den andra perioden, mycket beroende på att Sverige täppte till och spelade tätare i försvaret.

– I den första periodpausen var det Martin Olofsson som tryckte på var att det anfallsmässiga var bra men att det finns lite kvar ändå. Vi snackade lite om insticken offensivt, och att vi skulle spela enklare så att de inte vände så snabbt.

Det kändes som att 4-1-målet var avgörande?
– Jag upplevde det inte så, det kändes tryggt hela vägen, även innan det målet. Ibland har man bara den känslan. De kom aldrig ikapp oss och det kändes inte så nära.

Nu väntar en final som tippades på förhand, Sverige mot Schweiz.

– Jag tror att de kommer att bjuda upp till lite mer kamp än vad finskorna gjorde. Det är svårt att säga, men vi får vara beredda på det mesta, precis som idag, säger Lisah och det är ingen tvekan om vad som gäller.

– Vi går för guld, säger hon.

VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson