Lettland säkrade VM-plats - Innebandy.se
2009-12-09 21:40

Lettland säkrade VM-plats

Nästa gång VM spelas är upplägget annorlunda, och tack vare en tredjeplats i grupp A är Lettland nu klara för spel i VM 2011.

De sju bästa nationerna i A-VM samt vinnaren i B-finalen är direktkvalificerade till VM 2011 då VM går från en A- och B-division till ett stort VM med 16 deltagande lag. Övriga åtta lag får kvala in.

Lettland förlorade med 10-1 mot Sverige men behöll ändå sin tredjeplats i grupp A, vilket innebär VM-spel 2011. Norge besegrade USA med 16-3, och eftersom Lettland och Norge spelade 2-2 och båda hade tre poäng blev det målskillnad som fick avgöra. Lettland stannade på -1 medan Norge stannade på -5.

I den andra gruppen vann Ryssland mot Danmark med 9-2 och Finland mot Polen med 6-3, och det innebär att Ryssland blir trea i gruppen och är klara för VM-spel 2011.

Polen blev fyra och får spela om den åtråvärda sjundeplatsen mot Norge under torsdagen. Vinnaren där gör Sverige, Tjeckien, Lettland, Schweiz, Finland och Ryssland sällskap till VM 2011.

Semifinalerna i turneringen spelas under fredagen. Sverige möter Finland medan Schweiz tar sig an Tjeckien.

I B-VM är det också färdigspelat i gruppspelet och semifinalerna i turneringen blir Singapore mot Ungern samt Tyskland mot Australien. Vinnaren i finalen är kvalificerad till VM 2011.

Resultat, tabeller och spelprogram i VM
VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson