Kristoffersson var på spelhumör - Innebandy.se
2009-12-06 19:19

Kristoffersson var på spelhumör

Klacken skanderade ”vi vill se Sara trolla”, och då visade Sara Kristoffersson prov på sin briljanta teknik gång på gång.


Sara Kristoffersson var i måltagen mot USA.
Foto: VM-organisationen
.

Falunforwarden, som alltså stod utanför landslaget i våras, sköt fyra mål och spelade fram till fyra andra, och hon var en av matchens lirare med sitt aviga och underhållande spel.

Hon medger också att hon hörde klacken skrika efter hennes trollkonster.

– Ja, jag hörde det och det var roligt. Man måste bjuda upp lite, sade Sara efter matchen och hon trivdes mot ett passivt och trögt USA.

– Jag tycker att det var jättekul att spela. Man får lite extra tid på sig i de här matcherna och då får man utrymme för lite finter och sådant. Jag vill alltid ha mycket boll och det fick jag ha i den här matchen.

Kristoffersson inledde i sin sedvanliga omgivning med Karolina Widar och Victoria Wikström, men i den sista perioden gick Sverige ner på två femmor och då fick Kristoffersson spela med Emelie Lindström och Anna Wijk.

– Alla spelare är så pass bra så det är inga problem, man anpassar sig snabbt, menade Sara som visade fin kemi med Lindström.

USA var väldigt, väldigt bleka.

– De backade hem och gjorde inte så mycket tyvärr. Det märks att det är en stor skillnad, men om några år hoppas jag att det ska bli bättre, säger Sara som inte tror på någon chock mot Tjeckien under måndagen då motståndet blir av en helt annan dignitet.

– Vi har pratat så mycket om det här och vi är professionella så det ska inte vara några problem, vi kommer att tagga till i den matchen.


Författare: Jonas Gustavsson