Krantz volleypass en njutning - Innebandy.se
2009-12-09 21:47

Krantz volleypass en njutning

Snyggaste målet i Sveriges seger mot Lettland regisserades av backen Isabell Krantz – och Sara Kristoffersson avslutade perfekt på volleypassningen.


Isabell Krantz med tungan rätt i mun.
Foto: Lars Hjalmarsson
.
Målet betydde 6-0 knappt sex minuter in i den andra perioden.

Isabell Krantz snappade upp bollen på vänsterkanten och volleypassade Sara Kristoffersson på den bortre stolpen och Falunforwarden slog snyggt in bollen på tennis.

– Jan-Erik Vaara har pratat om bortre stolpen med oss, och jag och Sara pratade om den också plus att vi har tränat på den, berättar Isabell och menar alltså att det var en inövad variant.

– Jag vet att Sara är så pass skicklig att hon kan ta den på volley så det var ganska genomtänkt måste jag säga.

Hur var det annars att spela den här matchen mot ett segt Lettland?
– Man får försöka tagga igång även om det är svårt i sådana här matcher. Men det blir roligt för vi har det roligt ihop i gruppen. Alla är glada och då blir man glad själv.

Sverige spelade på två femmor och Isabell Krantz fick chansen att spela i hela matchen och dominerade från sin backplats, även om hon inte sattes på några större defensiva prov.

– Vi spelade på två femmor i förra matchen men då var det inte i hela matchen. Det är skönt för man får springa av sig lite mer och man kommer snabbare upp i tempo och har bättre fart när man får spela mer, säger Isabell som är nöjd med sin insats i turneringen så här långt.

– Jag vet att jag kan bättre än det här men det kommer förhoppningsvis när motståndet i turneringen blir bättre. Mot Tjeckien var det en helt annan jag på planen och jag hoppas att det blir mer av den varan framöver.

Och nu blir det semifinal mot Finland?
– Det ska bli roligt för det är alltid hård kamp mot dem och det kommer att bli en tuff match. De är duktiga och har snabba forwards, så vi måste ta bort dem. De har bra målvakt med fina utkast också.

VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson