2009-12-01 07:45

Hon kan bli poängdrottning

Emelie Lindström var överlägsen poängdrottning i Elitserien ifjol och har fortsatt att ösa in poäng den här säsongen. Hon ska vara en av de offensiva stjärnorna i VM.

Fjolårssäsongen bjöd på hela 84 poäng (35+49) på 26 spelade matcher vilket var nytt poängrekord i Elitserien.

Emelie Lindström blev också utsedd till Årets Spelare för andra året i rad och krönte sedan säsongen med att vinna SM-guld med sitt Balrog. Dessutom blev hon målskytt i landslagets samtliga åtta landskamper under säsongen.

I år har hon fortsatt att ösa in poäng.

– Ja, jag har ju det, säger Emelie.

– Det har blivit bättre och bättre hela tiden. Jag har faktiskt lyckats göra poäng fast jag inte har varit speciellt bra i alla matcher, men det känns som att vi har kommit in i det bättre och bättre och att hela laget lyft sig jämfört med starten.

Det måste kännas tryggt att du gör poäng trots att du, enligt dig själv, inte varit på topp i alla matcher?
– Ja, jag är väl på rätt ställe vid rätt tillfällen helt enkelt.

Går det att överträffa rekordsäsongen från ifjol?
– Det vet jag faktiskt inte, det är inget mål som jag har. Men det är klart att någon gång kommer säkert någon att göra det, men det kommer att bli svårt. 

 


Balrog är regerande svenska mästare man har inte dominerat i säsongsinledningen.

– Jag tycker att vi har haft en helt okej säsongsstart med tanke på förutsättningarna. Med tanke på att vi har en ganska tunn trupp hade man inte förväntat sig att vi skulle ligga i toppen, men det har varit okej, men inte mer, säger Emelie.

VM i Västerås närmar sig med stormsteg.

– Det här har man väntat på länge så det är skönt att det äntligen börjar bli dags, säger Emelie som var med i VM 2007 också, men någon skillnad i uppladdningen känner hon inte.

– Nej, inte hittills faktiskt, men på plats blir det nog en helt annan sak.

Vad är förväntningarna på turneringen?
– Jag hoppas att vi kan spela en bra innebandy och att vi ska vinna guld, det ungefär sådana förväntningar som gäller.

Finns det något som kan fälla Sverige?
– Det skulle väl vara vi själva i så fall. Fast Schweiz är ett bra lag och de kommer snäppa upp sig till VM, så de är ett stort hot.

Emelie Lindström – som i VM med största sannolikhet kommer att bilda formation med unga Iksucentern Anna Wijk samt veteranen och klubbkamraten Hermine Dahlerus – är en offensiv spelare ut i fingerspetsarna.

Forwarden, som under sommaren och hösten varit med i Svenska Spels satsning ”Guld, Svett och Tårar”, känner dock inga prestationskrav i landslaget trots att hon är poängdrottning i Elitserien.

– Nej, det gör jag faktiskt inte. Det finns så många andra som kan avgöra i landslaget. Kliver inte jag fram är det någon annan som gör det.

Är det svårt att komma till landslaget och helt plötsligt få spela på tre femmor och få mindre speltid?
– Man kan inte förvänta sig att man ska få spela hela tiden i landslaget eftersom det finns så många bra spelare där och det där är inget som jag brukar tänka på. När man väl får spela är det bara att köra och göra sitt bästa för laget. Dessutom känns det som att vi spelar på två femmor i landslaget trots att vi spelar på tre eftersom det är så intensivt hela tiden.

Mer om Emelie Lindström
Hela VM-truppen
VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson