2009-12-06 10:53

Första gången mot USA

Sveriges andra match i VM spelas mot USA och det är första gången som nationerna ställs mot varandra.

5 december 16:30
USA - SVERIGE
 
LIVERAPPORTERING
LIVESTREAMING

USA inledde VM med att förlora mot Tjeckien med 12-3, men stod ändå upp bra i halva matchen, och hade ett tag 3-3 innan Tjeckien lade in en växel till och kunde dra ifrån.

Nu ställs laget för första gången mot Sverige.

– Det blir roligt. Spelmässigt lär det väl likna matchen mot Norge, men det är skoj att USA är med och det ska faktiskt bli inspirerande att möta dem. Vad de ställer upp med för innebandy får vi se, säger matchcoachen Martin Olofsson.

– Vi vet egentligen inte så mycket om dem, men vi vet vad de har för spelsystem, hur de pressar och att de har ett par spelare som spelar i Sverige.

Sverige inledde VM med en ordentlig målfest då Norge slogs tillbaka med 17-3 under lördagen, och det kan mycket väl bli liknande siffror mot USA.

– Spelövertaget kommer säkert att vara detsamma. Målen är inte det viktigaste, men vi kommer att gå in med samma inställning som mot Norge och spela tufft och pressa, och då brukar målen också komma. Vi ska visa att det är vi som bestämmer. 

 

Sandra Fredriksson får chansen i mål mot USA. Arkivfoto: Bildbyrån.


Sverige ställer upp med samma lag som mot Norge med skillnaden att Sandra Fredriksson ersätter Hanna Pettersson i målet.

Under matchen mot Norge valde lagledningen att konsekvent använda samma tre formationer i hela matchen, och spelarna som satt på bänken fick sitta kvar där med undantag för Elin Tjärnström som specialmatchades i power play.

– Vi vet inte om det blir några förändringar under matchen, det får vi se. Vi vill ge förtroende till de här tre femmorna. Flyter det på så behöver vi förhoppningsvis inte göra några förändringar, säger Martin Olofsson.

Sverige ställer upp så här:

Sandra Fredriksson
(Hanna Pettersson)

Elin Reinestrand
Isabell Krantz
Karolina Widar
Victoria Wikström
Sara Kristoffersson

Lisah Samuelsson
Anna Renström
Anna Wijk
Emelie Lindström
Hermine Dahlerus

Emelie Wibron
Malin Eriksson
Josefina Eiremo
Susanna Tuominen
Malin Dalbjer

Ina Rhöös
Helga Karlsson
Elin Tjärnström

VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson