2009-12-05 20:39

Dalbjer fick äntligen näta

I Euro Floorball Tour i början av november blev vasse målskytten Malin Dalbjer mållös, men i VM-premiären mot Norge blev det mål direkt.

– Det var skönt att få göra mål direkt, och jag hoppas det blir fler, sade Malin efter matchen.

Hennes mål var vackert. Kedjekamraten Susanna Tuominen spelade fram bollen mellan två norska backar och fri skickade Dalbjer in bollen.

– Det blev en liten strumprullare, men den gick in i alla fall, säger Malin som sedan serverade Tuominen en liknande passning som också genererade ett mål.

Det känns som att ditt och Tuominens samarbete blir bättre och bättre?
– Och det kommer att bli bättre och bättre ju mer vi spelar tillsammans. Tuominen är en riktigt bra spelare så man blir serverad några gånger per match.

Och det var skönt att Sverige fick igång målskyttet direkt?
– Det var skönt att vi fick göra lite mål. Vi kom igenom bra trots att de stod med fem spelare på egen planhalva i stort sett hela matchen. Då gäller det att kliva runt och ta många skott utifrån, och det försökte jag göra. Det kändes bra att vi fick igenom skotten också.

Men det är svårt att möta ett lag som backar hem så mycket?
– Det gäller att få in bollarna på mål så att vi kan peta in andrabollarna. Man får hålla mycket i bollen, men det gäller att inte hamna i någon trygghetsfaktor, utan man måste försöka skjuta och bryta igenom. Även om vi inte lyckades hela tiden så försökte vi, och det blev ofta andrabollar som blev farliga.

Enda plumpen i matchen för Malin Dalbjer var när hon tappade bollen i den sista perioden så att Norge kunde kontra in ett mål.

– Jag försökte gå bak och skulle passa Josefina Eiremo, men det kom en fot i vägen och det fanns ingen som täckte upp så det får jag ta på mig, säger Malin.

Vad säger du om Norge?
– Jag har aldrig mött Norge så jag visste inte vad jag skulle ha för förväntningar. De var väl som vi hade trott, det vill säga att de mest skulle backa hem.

VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson