2009-12-11 11:05

Dags för semifinal

Så drar då allvaret igång i Västerås. Sverige spelar VM-semifinal mot Finland i ABB Arena under fredagskvällen – direkt i TV4 Sport.


FREDAG 11 DECEMBER
 
VM-SEMIFINALER DIREKT I TV4 SPORT
 
15:00 Schweiz - Tjeckien
18:00 Sverige - Finland

Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara är ganska förtegen inför semifinalen. Hur man kommer att spela offentliggörs inte, och laget släpps först en timme innan matchen startar.

Finland har blandat och gett i VM men är en motståndare som ingjuter respekt.

– Vi måste ha respekt för motståndet i alla matcher och speciellt när man möter Finland. Även om de har spelat med skiftande form så kan de få en formtopp som sträcker sig över 60 minuter och det måste vi vara beredda och vaksamma på, menar Vaara.

– Vi måste definitivt göra vårt jobb på alla punkter för att vi ska kunna känna oss trygga och säkra på det vi gör.

Betyder den traditionella rivaliteten mellan Sverige och Finland någonting?
– Nej, egentligen inte. Så mycket rivalitet är det faktiskt inte.

VM-turneringen har hittills spelats i Bombardier Arena men nu flyttar matcherna inför avgörandet in i betydligt mäktigare ABB Arena. Men det tror inte Jan-Erik Vaara kommer att påverka laget.

– Det känns som att vi att kommer ha publiken med oss och det är en fantastisk känsla att vara i en arena där publiken är med när vi har målchanser eller gör räddningar. Många av tjejerna har spelat i Globen, och det här är en liten lada i jämförelse så jag är inte orolig, skrattar Vaara.

– Känslan i laget är bra verkar det som, det är positivt och glatt men fokuserat när det behövs. Det känns som att vi är väl förberedda.

Har ni redan börjat tänka på en final, eller är det bara semifinalen som gäller?
– Det är bara semifinalen som vi har i fokus. Jag har påmint spelarna om att vi inte har gått till final ännu, vi har faktiskt ett riktigt bra motstånd att klara av först. Det ska vi trumma in under den resterande tiden inför semifinalen.

Matchen sänds i TV4 Sport med start 18:00. Innan dess, klockan 15:00, sänds semifinalen mellan Schweiz och Tjeckien.

VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson