2008-12-14 15:56

Tjeckisk avslutningsförlust – igen

Den tjeckiska publiken bjöd på öronbedövande måljubel fyra gånger i bronsmatchen. Det var dock Schweiz som kunde vinna efter sudden death. För Tjeckien var det sjunde gången i rad som man förlorade sin avslutande match i VM.

Hemmalaget hade en dyster svit som man försökte bryta.

Eller vad sägs om följande historik när det gäller deras sista match i VM?

1996 förlorade Tjeckien bronsmatchen
1998 förlorade Tjeckien matchen om femte plats
2000 förlorade Tjeckien matchen om femte plats
2002 förlorade Tjeckien bronsmatchen
2004 förlorade Tjeckien finalen
2006 förlorade Tjeckien bronsmatchen

Precis som i semifinalen var det Schweiz som gjorde 1-0 och sedan höll tätt bakåt.

I slutminuten av andra perioden kom kvitteringen av Radek Sikora. Tjeckiska mål i O2 Arena har firats på många olika sätt. Sikora valde den mindre lyckade varianten att springa ut i motståndarbåset för att springa slalom mellan schweizarna.

Svenska domarparet Bengtsson/Polverari visade ut Sikora 2+10 minuter. Det hindrade dock honom inte från att komma in i tredje perioden och göra ännu ett kvitteringsmål, nämligen 3-3, tre minuter från slutet. Den gången med ett mer sansat firande.

Efter 60 minuter var ställningen 4-4 och för andra dagen i rad fick Schweiz spela sudden death. Den här gången gick det vägen för schweizarna som säkrade bronset genom Simon Stucki i förlängningens sista minut.

 

Schweiziske lagkaptenen Matthias Hofbauer med pokalen för tredjeplatsen i VM. Foto: Stefan Svensson.Efter slutsignalen hyllades dock hemmalagets spelare som guldhjältar. Den tjeckiska publiken har verkligen hjälpt till att sätta färg på VM 2008!

– Jag är väldigt glad just nu. Det är stort att vinna mot Tjeckien när de har över 10 000 fans. Jag har stor respekt för Tjeckien och det som de har åstadkommit under veckan, sade schweiziske förbundskaptenen Peter Düggeli efter matchen.

Tjeckiske förbundskaptenen Zdenek Skruzny var också inne på vilken succé VM har varit

– Det har varit innebandyns bästa VM. Nu kommer en tid då våra klubbar i Tjeckien kommer att ha svårt att ta emot alla nya ungdomar som vill börja spela innebandy.

 


Författare: Klas Pettersson