2008-12-09 22:04

Slovenien fick första röda kortet

På tisdagen föll bitarna på plats i B-divisionen. Trots att fyra gruppmatcher återstår är det klart att Tyskland-USA och Polen-Österrike möts i semifinalerna.

Polen mötte USA i en ren gruppfinal och vann en tät och bra match med 6-3. Amerikanerna hängde med länge, men Polen lyfte sig i tredje perioden och vann till slut ganska säkert.

Tyskland var spelledigt men säkrade ändå gruppsegern i och med att Österrike besegrade Slovenien med 8-4.

Det stora samtalsämnet i B-hallen var VM:s första röda kort, som inte oväntat drabbade en sloven. Slovenien har spelat mycket tufft i samtliga matcher. Med mindre än två minuter kvar att spela tacklade Damir Dzafic en österrikare brutalt. Han utvisades i fem minuter och följde upp med att skrika "fuck you" till Österrikes coach. Därmed var det röda kortet ett faktum.

I morgon avslutas gruppspelet, men det har bara betydelse för tredje- och fjärdeplatserna i gruppen. I stället hägrar fredagens semifinaler i Prag. Vinnaren i B-divisionen går direkt till VM i Finland år 2010. Tyskland och Österrike har varit med i hetluften förr. Om Polen eller USA avancerar skulle det innebära premiär i innebandyns finrum.

Författare: Micael Fasth


Kontaktperson: