2008-12-06 21:07

Polen och Tyskland imponerade mest

Den första dagen av B-divisionen bjöd på fyra matcher. Tre av dem gav storsegrar. Stilla Havs-duellen mellan USA och Japan blev däremot riktigt spännande.
 


Duell mellan Japan och USA i B-divisionens jämnaste match. Foto: Klas Pettersson.

 
B-divisionen huserar i Cez Arenas B-hall, en trevlig och delvis underjordisk ishall med plats för 500 sittande åskådare. Här slåss tio nationer om segern i B-divisionen. Vinnaren får en kvalfri plats i VM 2010.

Tyskland inledde med att besegra ett bedrövligt dåligt Storbritannien med 25-5. Med Mullsjös SSL-stjärna Fredrik Holtz i A-femman visade tyskarna att de är en het aspirant på slutsegern. Vinsten är dock svår att värdera på grund av det usla motståndet.

Österrike vann mot Singapore med 8-2, men matchen var spelmässigt ganska jämn. Men österrikarna var bättre på avslut, och hade planens dominant i Västeråsaren Peter Hofer.

Polen är den största favoriten till divisionssegern. Premiären blev en enkel affär - 14-4 mot ett Holland på tydlig nedgång. Polackerna har en stor tillgång i Storvretas Mattias Mikulski. Han gjorde 3+3 poäng.


Polen inledde med seger mot Holland. Foto: wfc2008.cz.


B-divisionens höjdarmatch var Japan-USA. Det blev amerikansk seger, 5-4, sedan Japan i vanlig ordning blivit bortcoachade. Trots att de höll bollen i anfallszon under matchens sista minut kom coachen aldrig på idén att plocka ut sin målvakt.

 
Författare: Micael Fasth