2008-12-08 16:38

Partnerbyte igen för Samuelsson

Att slå Ryssland med 18-1 var inget stort problem för Sverige. För Mattias Samuelsson var den stora utmaningen att han fick spela med en ny backkollega - igen!


Foto: wfc2008.cz. 

Storvretabacken började VM bredvid Mattias Wallgren. När Henrik Quist blev skadad fick Samuelsson ta plats bredvid Kristoffer Kranberg. Och idag, när laget gick runt på fyra backar, lirade Mattias bredvid Peter Fischerström

– Det har blivit så, men det är absolut inget problem. Jag har spelat med både Wallgren och Fischerström förut. Och att lira med Kranberg var lätt - då fick jag gå in i en färdig femma så det var bara att ta sig an rollen, sa Mattias.

Ryssmatchen inför 363 åskådare blev något av en parentes. Inte så konstigt när söndagens drama mot Tjeckien inför 8 914 pers satt kvar på näthinnan.

– Det var en kontrast men vi försökte prestera ändå. Men igår var det svårt att koppla av. Vi var imponerade av stämningen, det var riktigt häftigt att få vara med. Och det var svårt att somna i natt, även om det mest berodde på David Gilleks snarkningar.

I slutet av matchen linkade Mattias Samuelsson av planen. Det såg inte så bra ut. Sverige har inte råd med fler skadade backar.

– Ingen fara. Jag vrickade bara till foten lite grann. Vi är ju spellediga i morgon och matchen mot Lettland på onsdag är inte i fara.

Författare: Micael Fasth