2008-12-03 10:08

Lyssna på VM-dramatiken i radio

Som vanligt kommer Radiosporten att vara på plats under VM och sända. Från slutspelet är Robert Tennisberg i Prag och refererar. Med sig har han expertkommentatorn Peter Ahnberg.

– Radiosporten satsar fortsatt hårt på innebandyn. Vi har bevakat samtliga VM-turneringar på plats sedan starten 1996, och det är vi ensamma om inom etermedia, säger Radiosportens innebandyreporter Robert Tennisberg.

Sveriges Radio erbjuder både direktsänd VM-innebandy i radio, och en heltäckande service på webben, sr.se/innebandy.

VM-backen Kimmo Eskelinen har redan startat en blogg på innebandysajten, i vilken han låter läsarna följa det svenska landslaget inifrån mitt under brinnande turnering.

Radiosporten kommer att referera (offtube) gruppspelsmatchen mellan Tjeckien och Sverige med start 17.10 på söndag (6 december).

Robert Tennisberg är referent och Peter Ahnberg är expertkommentator i Sportextra i Sveriges Radio P4.
 


Duell mellan Mikael Järvi och Fredrik Djurling. Får Radiosporten referera en ny VM-final mellan Finland och Sverige? Foto: Klas Pettersson.


De övriga gruppspelsmatcherna kommer att resultatuppdateras både i Sportextra och i nyhetssändningarna. Dessutom görs intervjuer efter varje match.

Till slutspelet beger sig Tennisberg och Ahnberg till Prag för att referera semifinal- och finalspelet.

Sveriges semifinal lördagen den 13 december sänds i radio om den startar kl. 16.10 eller i webbradion (+ minutrapporter i P4) om den startar 19.10.

Finalen, söndag 14 december med start 16.10, kommer att sändas inom ramen för ordinarie Sportextra i P4.

– Med VM-finalen i Globen 2006 som ett starkt minne, tror och hoppas jag på en ny, häftig och dramatisk VM-turnering. Det ska bli oerhört intressant att följa Sveriges jakt på ett sjunde VM-guld, med ett vrålhungrigt Finland, ett uppåtgående Schweiz, och ett taggat Tjeckien på hemmaplan som spännande utmanare, avslutar Robert Tennisberg.

 


Författare: Klas Pettersson