2008-12-07 16:28

Lätt finsk seger - utan sjuk Kohonen

Finland fick en väntat lätt start på VM. Estland besegrades med 7-0, och det mest anmärkningsvärda var att Mika Kohonen saknades.

- Han har feber och vilar hemma på hotellet. Vi får ta en dag i taget med honom, sa förbundskapten Petteri Nykky.


Jouni Vehkaoja hade tidigare gjort två mål på 36 landskamper. Nu fördubblade han sin målskörd i landslaget, då han gjorde 3-0 och 4-0 mot Estland. Foto: Bildbyrån.

 
Trots avsaknaden av världsspelarna Kohonen och Väänänen spelade ett stabilt Finland sig fram till 4-0. Därefter jämnade matchen ut, och det först när esterna blev riktigt trötta i slutminuterna som blåvitt kunde rulla in tre bollar till.

- Det var en lugn match. Jag är inte särsklt trött i benen, sa finske lagkaptenen Mikael Järvi.

- Nu ska vi vila och ladda inför mötet med Danmark i morgon. Vårt mål är att bli bättre för varje match, kommenterade Nykky.

Estland har som mål att ta en sjundeplats, och satsade därför inte maximalt mot Finland.

- Jag sparade de spelare som var småskadade eller trötta. Jag ville till exempel inte riskera något genom att använda nyckelspelaren Rein Kivi. Jag uppmanade mina spelare att vara smarta och inte ta några risker, erkände Estlands coach J-P Anttila.

- Matcherna mot Schweiz och Finland har lärt oss att vi kan slå både Norge och Danmark. Det känns skönt att ha visat att vi inte är här som turister, sa spelaren Roman Pass.

Författare: Micael Fasth